A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ВІДНОВЛЕННЯ ПАСАЖИРОПЕРЕВЕЗЕННЯ НА МАРШРУТІ НІЖИН-ТЕРЕШКІВКА

Дата: 16.08.2018 17:22
Кількість переглядів: 957

З 20 липня 2018 року ТОВ «ВЕТТОР» припинив здійснювати пасажироперевезення на маршруті Ніжин – Терешківка.

Фото без опису

Серед причин - збитковість маршруту та неналежний стан асфальтового покриття дороги з Лосинівки до Терешківки. Аби уникнути соціальної напруги серед жителів с. Терешківка та навколишніх населених пунктів і відновити роботу автобусного маршруту, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів нараду з перевізниками, головою Лосинівської ОТГ, старостами, депутатами Лосинівської селищної ради та відповідними фахівцями райдержадміністрації. Були запрошені також депутат обласної ради Ірина Грозенко і заступник директора Департаменту економічного розвитку - начальник управління розвитку промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації Сергій Меженний.

Очільник району та обласний депутат наголосили на тому, що питання ремонту доріг в районі знаходиться на їх постійному контролі. Ось уже 4 роки поспіль щодо цього вони звертаються з відповідними листами до керівництва області. Цьогоріч кошти на ремонт автошляхів району надійшли і роботи відбуваються поступово. Уже відремонтовано відрізок дороги Заньки – Дуболугівка, на черзі Талалаївка – Лосинівка через Погребець та дорога на Терешківку.

Сергій Меженний також відзначив, що зі свого боку звертався до керівництва облдержадміністрації з переліком тих доріг області, де перевізники відмовляються від пасажироперевезення через незадовільний стан доріг.

До ремонту дороги на Терешківку в найближчий час пообіцяв долучитися директор ФГ «Терешківське ВО», депутат Лосинівської селищної ради Віталій Осипенко.

Один із шляхів відновлення пасажироперевезення, з яким погодились присутні старости Лосинівської ОТГ, - зменшення рейсів автобусу – по два 5 днів на тиждень. Це частково вирішить проблему і підвищить рентабельність маршруту.

Директор ТОВ «ВЕТТОР» Віктор Трухан пообіцяв сприяти позитивному вирішенню цього питання і дати остаточну відповідь у понеділок, 20 серпня.

Присутні на нараді дійшли висновку: якщо ТОВ «ВЕТТОР» не зможе здійснювати перевезення до Терешківки, доведеться пропонувати цей маршрут іншим перевізникам, в тому числі з інших районів. Цікаву ідею запропонувала Лосинівському селищному голові Ірина Грозенко – створити в громаді комунальний транспорт. Та все це займе певний час і має фінансове навантаження, а жителям сіл добиратися до міста на роботу та навчання потрібно вже сьогодні.

Очільник району сподівається на розуміння перевізником складності ситуації для населення та відновлення роботи маршруту.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

За матеріалами сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь