A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

50-РІЧЧЯ ЛОСИНІВСЬКОГО БУДИНКУ КУЛЬТУРИ

Дата: 09.11.2017 19:42
Кількість переглядів: 3809

      Не часто бувають Дні народження, які святкують усім селом! У ці осінні  дні мешканці Лосинівської громади  відзначили 50-річний ювілей Лосинівського Будинку культури. Це урочиста  подія, до якої довго готувалися всі односельці.

Рівно півстоліття тому у прекрасному селищі Лосинівка, де проживають чудові, працьовиті й талановиті люди, відчинив свої двері цей «храм культури». За ці роки багато чого змінилося, але разом з тим, дещо залишилося незмінним– це любов  до української пісні, рідної мови. Сподіваємося, що ця любов передаватиметься  з покоління в покоління.За 50 років Будинок культури був свідком багатьох хороших та цікавих подій. Він залишається улюбленим місцем дозвілля жителів селища, місцем, де панує атмосфера щирості, доброзичливості, співдружності та натхнення. Багато хто з мешканців нашого селища пройшов тут школу творчості, а вже сьогодні сюди приходять їх діти, внуки, а в декого і правнуки.  Півстоліття колектив закладу та всі учасники художньої самодіяльності своєю щоденною кропіткою працею бережуть і примножують традиції українського народу. Перед початком святкового концерту відбулося урочисте відкриття АРТ-об’єкту «ЛАВКА ЗАКОХАНИХ». Проторієрей Української православної церкви Іоано- Богословської парафії смт.Лосинівка Гуга Олег був засновником даної ідеї. Задум створити таку лавку  виник ще півтора року тому, коли в селищі встановили  знак «Я люблю Лосинівку». Гроші на даний проект зібрали  місцеві мешканці, в тому числі й підприємці. Від того проекту в активістів залишилося 5000 гривень, які дав керівник «Агрофірми Лосинівська» Сергій Селютін, на них і було зроблено цей новий арт-об’єкт. Виготовив його місцевий умілець Володимир Опанасенко, за що і був нагороджений подякою голови селищної ради. Тротуарна плитка, яка викладена біля арт-об’єкту придбана за кошти Лосинівської селищної ради. Сподіваємося, що ця лавка буде допомагати закоханим парам та самотнім людям, дорослим і дітям і всім, хто хоче здобути щастя в житті.

Після відкриття «Лавки закоханих» свято продовжилося в приміщенні Будинку культури. У кожного, хто заходив до зали, відразу ж піднімався настрій, їх радісно зустрічала директор Валентина Гавриляко, звучала весела музика. Цього свята чекали з нетерпінням та хвилюванням, адже ще ніколи в селищі не святкували річниці будинку культури, а тим більше – такого ювілею.

       З вітальною промовою до всіх присутніх звернувся голова Лосинівської селищної ради Володимир Андрієць, який побажав  міцного здоров’я, щастя, благополуччя, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги та відзначив працівників культури грамотами та подяками. Не забув також привітати і працівників культури, які знаходяться на заслуженому відпочинку. Андрієць В.М. від депутатського корпусу та виконавчого комітету Лосинівської селищної ради вручив сертифікат на 50000 гривень.

      Ще один подарунок – баян, Будинок культури отримав від скромної та поважної людини Гунько Анатолія, який є уродженцем нашої громади-села Сельне, але на даний час проживає в м. Київ.

    Теплі й щирі слова привітання  прозвучали від  Стрільця Анатолія (який обіймав посаду голови селищної ради з 2006 по 2016 роки) та який разом зі своїм товаришем завідувачем сільським клубом с.Погребець Назаренко Олексієм подарували для Будинку культури більярд. Депутат Верховної Ради України  Олександр Кодола  приєднався до всіх привітань та подарував будинку культури 50000 гривень. Щирі привітання з днем працівника культури пролунали з вуст Депутата обласної ради Шматка Миколи, який вручив сертифікат на 10000 гривень. До привітань зі святом долучилися також начальник відділу культури та туризму Лосинівської селищної ради – Тетяна Мельникова, Голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, заступник голови Ніжинської РДА – Сергій Батрак та Світлана Мунтянова –  директор Ніжинського районного будинку культури.

       Яскравими були виступи місцевих колективів, без яких не обходиться ні один з культурних заходів, це: вокальний квінтет Лосинівського будинку культури «Душі криниці», дует Валерії Божої та Аліни Калініченко під керівництвом Валерія Дерев’янка, оркестр Миколи Гудименка, хореографічний колектив «Мрія» Ніжинської районної дитячої школи мистецтв під керівництвом Наталії та Юлії Ващенко, ансамбль троїстих музик «Перець» під керівництвом Олександра Кушенка, народний аматорський оркестр народних інструментів під керівництвом Василя Мельникова, працівники Будинку Культури  та працівники відділу культури та туризму Лосинівської селищної ради. Деякі з цих працівників культури вже стали надбанням не лише селища  Лосинівка, а й всього району. Тому, можна впевнено стверджувати, що нашим мешканцям є чим пишатися: зерно культури, яке було засіяне ще 50 років тому, сьогодні  дає добрий урожай.

       За допомогу та підтримку цього свята дякуємо таким підприємцям як: Білан Олена, Ужищенко Віталій, Дяченко Сергій, Калініченко Валерій, Петрик Сергій, Барило Микола та Прокопенко Іван.

     Всі, хто завітав на святковий концерт, отримали яскраві мистецькі дарунки від учасників творчих колективів

                                                                                                                                     Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь