A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

СХІД СЕЛА У ТЕРЕШКІВЦІ

Дата: 27.02.2018 21:45
Кількість переглядів: 956

27 лютого 2018 року в селі Терешківка відбувся схід села. 

  На загальних зборах громадян присутніми були: голова Лосинівської об’єднаної територіальної громади   Володимир Андрієць, представник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат, керуюча справами Лосинівьскої селищної ради  Олена Боровик, представники оренди земельних паїв сільськогосподарського товариства ФГ « Терешківське В.О.» - Віталій Осипенко та ПП «Агропрогрес»- Мариняка Володимир , бухгалтер ФГ «ТерешківськеВ.О.» Олена Осипенко.

        Схід села розпочала староста Смоленська Лідія, яка  прозвітувала про  роботу старостинського округу села Терешківська . На загальних зборах громадян приділялась увага статистичним даним , де було зазначено про те, що в селі 176 дворів, в яких проживає та зареєстровано 248 осіб(з них :109-чоловіки, 139-жінок, 41 особа  одиноких громадян, 123 особи працездатного населення, 34 особи безробітніх, 46 осіб тимчасово виїхавших, 96 осіб працюючого населення, 72 особи громадян пенсійного віку та 24 особа дітей дошкільного віку та 21 школяр). Проблемою села є  демографічна ситуація. За минулий рік  народилася одна дитини, а померло 11. На території с. Терешківка працює два соціальних працівники. На їх обслуговуванні сьогодні перебуває дев’ятнадцять одиноких пристарілих громадян. Щодо медицини, то на території громади працює фельдшерсько- акушерський пункт. Молодь проводить своє дозвілля в сільському клубі, де проводяться різні вечори та розваги. В селі Терешківка також функціонує бібліотека, де налічується 5484тис. книг та зареєстровано 122 читачі. На 80 пенсіонерів двічі на тиждень працює одна листоноша, яка приймає платежі, розносить пресу та пенсію.

     Голова Лосинівської ОТГ ознайомив мешканців села Терешківка про проведену роботу по всій громаді  за рік  та  розповів про плани роботи на наступний 2018 рік. Також зазначив, що 20 тис.грн.було виділено на ремонт ФАПу. Також виділялися кошти на фарбу для зупинок, на ремонт Сальненського НВК «ЗНЗ -ДНЗ» І-ІІІст., який відвідують діти села Терешківка.

Під час зборів громадян Тамара Стратілат поінформувала про діяльність народного депутата  Олександра Кодоли за три роки роботи.

Для с. Терешківки Олександр Кодола встановив дитячий майданчик, а для повноцінного навчання дітей в Сальненському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» облаштував комп’ютерний клас. Для покращення здоров’я громадян. Народний депутат вручив фельдшерську сумку для Терешківського ФАПу.

       Представник оренди земельних паїв сільськогосподарського товариства ФГ « ТерешківськеВ.О.» - Осипенко Віталій та ПП «Агропрогрес»- Мариняка Володимир , бухгалтер ФГ «Терешківське В.О.» Осипенко Олена, прозвітували про те скільки  землі знаходиться в їх сільському господарстві, який розрахунок за оренду паю отримує кожний мешканець, та яка сума грошей виділяється на обробіток власної землі кожному мешканцю.

        На загальних зборах розглядалися найбільш наболіли питання для мешканців села, що стосувались  ремонту доріг, вуличного освітлення, розчистки доріг від снігових заметів взимку,завезення газових балонів, руху рейсового автобуса Ніжин -Терешківка та питання налагодження роботи відділення Укрпошти, ремонту пам’ятників, впорядкування місцевого стадіону, оформлення субсидій.  Здавалося не глобальні проблеми, але надзвичайно важливі та такі, що потребують нагального вирішення. Тож Лосинівська об’єднана територіальна громада і в подальшому докладатиме зусилля  для вирішення проблемних питань та покращення розвитку інфраструктури в селі Терешківка.

       Староста  села, Лідія Миколаївна, подякувала  всім своїм односельцям, депутату Лосинівської селищної ради Осипенко Віталію, апарату селищної ради за порозуміння, підтримку та допомогу.

                           Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь