A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

КЕРУЮЧА СПРАВАМИ ОЛЕНА БОРОВИК ВЗЯЛА УЧАСТЬ У VI НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ "РОЗУМОВСЬКІ ЗУСТРІЧІ"

Дата: 15.12.2017 10:40
Кількість переглядів: 907

14 грудня в Чернігові розпочалася VI науково-практична конференція «Розумовські зустрічі», ініціатором якої виступили Сіверський центр післядипломної освіти та Сіверський інститут регіональних досліджень, фонд Ганса Зайделя (Баварія, ФРН).

У форумі беруть участь експерти, науковці, закордонні фахівці з теорії та практики у сфері розвитку державної служби та місцевого самоврядування. Відкрили захід радник голови обласної ради Дмитро Никоненко, заступник керівника апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха, директор центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, кандидат історичних наук Володимир Бойко, перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби, кандидат наук з державного управління Володимир Купрій.

Звертаючись до учасників заходу, Дмитро Никоненко зауважив, що Розумовські зустрічі – це унікальна можливість для фахівців Чернігівщини та різних міст України, зарубіжжя зібратись разом і обговорити актуальні питання реформування державної служби, органів місцевого самоврядування, інші актуальні теми. Також детально проаналізувати процеси та виклики децентралізації як у нашій області, так і державі в цілому.

Завідувач відділу історії Української революції 1917-1921 рр. Інституту історії України НАНУ, доктор історичних наук, професор Владислав Верстюк виступив із доповіддю на тему «Система державного управління УНР - період становлення» та провів аналогії із сьогоденням, нинішнім виборчим процесом і діяльністю інституцій публічної влади в Україні.

Далі перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби Володимир Купрій розповів про концепцію реформи системи професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, адже система підготовки кадрів потребує суттєвого вдосконалення. Особливо зараз це питання актуальне для органів управління об'єднаних територіальних громад, де у більшості випадків немає відповідних фахівців державної служби. А без кваліфікованих кадрів не можна очікувати на високу ефективність роботи, оперативно приймати рішення, гнучко реагувати на запити сучасного суспільства.

Завідувач кафедри менеджменту Чернігівського державного технологічного університету, доктор економічних наук, професор Микола Бутко детально зупинився на викликах та загрозах процесів децентралізації владних повноважень в сучасних умовах державотворення. В свою чергу голова правління громадської організації ГО «Інститут врядування», кандидат економічних наук, доцент Анатолій Чемерис ознайомив присутніх із розвитком управлінських компетентностей керівників громад у проекті «Сталий розвиток об'єднаних територіальних громад Чернігівської області».

Після пленарної частини робота конференції продовжилася у секціях. Низка порушених питань стосувалися співробітництва територіальних громад у рамках міжнародних пілотних проектів; впровадження енергозберігаючих технологій за рахунок міжнароднох технічної допомоги; доступу до публічної інформації тощо.

Також йшла мова про ефективність державних структур, що займаються боротьбою з корупцією; подолання жінками перешкод та суспільних викликів у місцевих громадах; процес культурної децентралізації та формування культурного простору громад; використання української мови в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Завтра науково-практична конференція продовжить свою роботу. Відбудеться виїзне засідання, під час якого учасники заходу ознайомляться з роботою Батуринської ОТГ, обміняються враженнями та підіб'ють підсумки конференції. За результатами форуму буде надруковано збірник доповідей у щорічнику «Розумовські зустрічі».

                                                                                            Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю

                                                                                                                      виконавчого апарату Чернігівської обласної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь