A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ НІЖИНЩИНИ

Дата: 14.09.2018 15:54
Кількість переглядів: 948

В Лосинівській громаді відбулися урочистості, приурочені  до 75-ї річнці визволення Ніжинщини від німецько-фашистських загарбників у роки Другої світової війни. Фото без опису

Так, біля пам’ятника невідомому солдату в смт. Лосинівка відбувся мітинг. Почесне слово мала вчитель історії Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Лариса Дерев’янко, яка провела невеличкий історичний екскурс тими страшними роками війни. На завершення мітингу відбулося покладання квітів до підніжжя пам’ятника.

Завідуюча Лосинівської дитячої бібліотеки Зоя Чумак підготувала виставку книг «Подвиг. Пам’ять. Перемога», яка викликала неабиякий інтерес всіх присутніх.

В с.Сальне також відбувся мітинг «Коли мій край горів вогнем». З вітальним словом до всіх присутніх звернулася староста сіл Сальне та Садове Ніна Броварчук, яка зазначила, що визволення Ніжинщини – це важливий етап в історії нашої держави, згадала відомих і невідомих героїв далекого 1943 – го року. Історична довідка прозвучала з уст голови ради ветеранів Григорія Карапути, який відмітив героїзм мешканців згаданих сіл у запеклому поєдинку проти ворога. Всім побажав миру над головою та злагоди у сім’ях.

Учні та вчителі Сальненського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ступенів долучилися до відзначення пам’ятної дати. Тематична пісня «Мальви» прозвучала у виконанні Світлани Петрик(учителька української мови та літератури), героїзм солдатів відзначив у своїй пісенній композиції Віталій Сухоцький(учитель музичного мистецтва). Поетичні рядки пролунали від учнів 8-11 класів. На знак подяки своїм загиблим захисникам, молоде покоління поклало квіти до пам’ятного місця.

В с. Вікторівка відбулася  панорамна виставка «Козацькому роду нема переводу», що підготувала  бібліотекар Людмила Река.

Мине багато років, прийдуть нові покоління, але вічно буде жити пам’ять про наших героїв.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь