A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

МЕХАНІЗМИ ГРОМАДСЬКОЇ УЧАСТІ В ГРОМАДІ: НАВІЩО ПОТРІБНІ І ЯК ВОНИ ПРАЦЮЮТЬ

Дата: 04.06.2021 15:34
Кількість переглядів: 314

Як ефективніше використовувати механізми участі в громаді та більше залучати людей до управлінських процесів детально розбирали на тренінгу «Механізми громадської участі», що відбувся 4 червня в межах компоненту Програми DOBRE  «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Чернігівській області».

На тренінгу були присутні як представники органу місцевого самоврядування, так і представники громадськості. Учасники тренінгу дізналися, як можна залучати мешканців громади до процесів прийняття рішень та за допомогою яких інструментів це можна робити. Спільно з тренером обговорили переваги та перспективи інструментів участі, важливість взаємодії влади та громади.

Представники громад проаналізували інструменти участі, які вже є в громаді та спланували подальні дії щодо тих, які можна запровадити або удосконалити. Тренер в свою чергу ознайомив з формами залучення громадян: звернення громадян, громадські слухання, місцеві ініціативи, електронні петиції, консультативно-дорадчі органи, загальні збори громадян, публічні (електронні) консультації з громадськістю, органи самоорганізації населення, місцевий референдум, бюджет участі, доручення виборців, громадська експертиза, бюджетний регламент, тощо.

 

«За результатами цього тренінгу було напрацьовано бачення щодо подальшої роботи з найбільш актуальними інструментами участі, які будуть запроваджені в громадах. Наразі учасники тренінгу вже мають більш повне розуміння щодо тих чи інших механізмів участі та мають вже розуміння подальших кроків”, — прокоментувала Тетяна Романова, координаторка напряму залучення громадян в громадах Чернігівської області Програми DOBRE.

Також були наведені приклади успішних кейсів використання інструментів локальної демократії в інших громадах, що дуже зацікавило аудиторію.

  Наступним кроком буде створення робочої групи та конкретні плани щодо подальших дій по залученню громадян до процесів прийняття рішень в громаді та впровадження (або вдосконалення) інструментів участі .

Тож, всі, хто має бажання долучитись до реалізації механізмів участі в громаді, запрошуємо про це повідомити через реєстраційну форму: https://forms.gle/89Ue6Dsdwk6vcarp8

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь