Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

НІЖИНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ: ПЕРСПЕКТИВИ ЇЇ ІСНУВАННЯ

Дата: 16.06.2021 17:20
Кількість переглядів: 435

Сьогодні, селищний голова Анатолій Стрілець, взяв участь у зустрічі з  очільниками району Григорієм Ковтуном та Анатолієм Красносільським з керівництвом та завідуючими відділеннями Ніжинської ЦРЛ та керівниками громад Ніжина,Вертіївки, Талалаївки та Крут.

Фото без опису

Відповідно до нового адміністративно-територіального устрою й законодавства у цьому напрямку, Ніжинська ЦРЛ, як комунальна установа Ніжинської районної ради, до 1 липня 2021 року має бути передана у власність однієї з територіальних громад району.

Найбільш перспективніший варіант – передати лікарню на баланс Ніжинської міської ради, оскільки жодна з навколишніх сільських, селищних рад фінансово неспроможна утримати цю установу.

Як зауважила заступник Ніжинського міського голови Ірина Грозенко, у перспективі для Ніжинської ЦРЛ приєднання до міської, в подальшому – розширення на її базі неврологічного, терапевтичного й хірургічного відділень.

Лікарів у 100-відсотковому складі, частково середній медичний персонал готові працевлаштувати - наголосив генеральний директор Ніжинської міської лікарні ім. Галицького Олександр Костирко. А-от молодшого медичного персоналу у міській лікарні наразі вистачає.

Варто зауважити, що Ніжинська міська влада готова до приєднання Ніжинської ЦРЛ до міської за умови її оптимізації. З такою позицією не згодні завідуючі відділень, з чим і виступали під час зустрічі.

Очільники району також налаштовані на передачу медичної установи у повному обсязі, як це було зроблено з усім комунальним майном районної ради. У будь-якому разі, як зауважили голова Ніжинської райдержадміністрації Григорій Ковтун та голова районної ради Анатолій Красносільський, остаточне рішення приймуть депутати районної ради, попередньо обговоривши це питання в комісіях, взявши до уваги пропозиції медичного персоналу та Ніжинської міської ради.

Фото без опису

За матеріалами офіційного сайту Ніжинської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь