A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ У ГАЛИЦІ

Дата: 02.09.2021 21:03
Кількість переглядів: 540

Відповідно до рішення виконавчого комітету Лосинівської селищної ради № 158 від 24.06.2021 року «Про призначення громадських слухань щодо перейменування вулиць в селах Перемога, Богданівка, Галиця Ніжинського району Чернігівської області» сьогодні відбулись громадські слухання в с. Галиця.

Фото без опису

Нагадаємо, що в червні цього року до Чернігівської обласної державної адміністрації звернулася гр.. Антоніна Прокопенко, яка є представницею ініціативи «Паперовий Фронт», сфера діяльності якої полягає у розвитку патріотизму в Україні, моніторингу та виявлення фактів наявності комуністичної символіки або фактів російського впливу, використання пропагандистських термінів та назв. Відповідне звернення було передане до виконавчого комітету Лосинівської селищної ради  і розглянуте на засіданні виконавчого комітету 24.06.2021 року. У зверненні гр.. Прокопенко пропонує перейменувати вулицю «Забайкальська» в с. Галиця, оскільки «у часи збройної та гібридної агресії з боку Російської Федерації назви вулиць на честь міст країни та інших згадок, які перебувають на території країни-агресора не припустимі».

Відповідно до чинного законодавства Лосинівською селищною радою  на  офіційному веб-сайті розміщене оголошення про початок громадського обговорення, яке триває з 09.07.2021 року. За час оприлюднення проекту рішення пропозицій та зауважень з приводу іншої назви вулиці до виконавчого комітету Лосинівської селищної ради не надходило.

Сьогодні, під час громадських слухань, в яких взяли участь селищний голова Анатолій Стрілець, заступник селищного голови Оксана Мелашенко, головний спеціаліст-юрист селищної ради Ігор Гаврилей, староста села Галина Микитченко, діловод старостату Людмила Шуст та мешканці вул. Забайкальська, жителі вулиці Забайкальська одноголосно висловились проти перейменування вулиці, мотивуючи це тим, що назва вулиці ніяким чином не пов’язана з РФ, як країною. Назва ця походить ще з 18 століття. Коли на цій вулиці з’явились перші поселення там була величезна канава, заповнена водою  і з чиєїсь «доброї руки» цю канаву умовно називали байкалом, бо мовляв така ж глибока. З того часу не лише вулиця, а й куток у Галиці називається «забайкалля».

З протоколом громадських слухань та звітом про проведення громадського обговорення можна буде ознайомитись на сайті Лосинівської селищної ради з 10.09.2021 року.

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь