A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ВІТАННЯ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ

Дата: 01.10.2021 09:52
Кількість переглядів: 243

Шановні педагоги Лосинівської громади! У моїй свідомості поняття-учитель- почало формуватися ще з дитинства, коли вперше переступив поріг рідної школи.

Фото без опису

Багато вже років пройшло з тих пір, а перед очима й досі стоять мої дорогі вчителі, які дали мені путівку в життя. Згадую їх незлим тихим словом, дякую за науку. Пишаюся, що в мене були такі мудрі, багаті на знання наставники.

Після закінчення восьми класів Лосинівської школи, я вступив до Козелецького зооветеринарного технікуму. Та коли з’являвся в Лосинівці обов’язково навідувався і в школу. Вона мене притягувала до себе. Мабуть, я тоді ще не до кінця попрощався з дитинством, а може йшов до храму науки ще з живими спогадами і враженнями про пережите тут.

Моїм класним керівником в ту пору був Микола Михайлович Завгородній, авторитетний педагог і великої душі людина. І зараз мій колишній наставник серед нас. Користуючись нагодою, хочу привітати  Миколу Михайловича зі святом, подякувати йому за добру науку.

Без емоцій не обійтися. І це зрозуміло. Адже, мова про школу. Про живий, цікавий і мудрий світ науки. Щасливі оченята радісних дітлахів.

Новий навчальний рік розпочався. І в цьому і ваша, шановні  освітяни, велика заслуга. Адже в ви, закачавши рукава, брали участь у ремонтних роботах, облаштуванні, благоустрою шкільних територій. Велике спасибі вам за це.

Коли відвідую школи нашої громади, перше що роблю – оцінюю територію, до якої вони прилягають. А вона у багатьох закладах захоплює пейзажами. Світанківський заклад загальної середньої освіти потопає в зелені. У Галиці поряд з закладом освіти доглянутий березовий гай.  Сальненський заклад теж розташований в мальовничій місцевості. Про це кажу, бо вважаю, що на першому плані у нас повинна бути екологія. Дитина повинна відчувати єднання з природою, навколишнім світом. Розуміти що цю природу треба берегти, шанувати і любити. Жити у гармонії з нею. І добре те, що науку любові до природи дітям прищеплюєте саме ви- вчителі.

Шановні освітяни! Ви робите ще одну дуже важливу справу. Своїми творчими проєктами формуєте естетичні смаки не тільки дітей, а й дорослих.  За такий підхід до освітнього процесу хочу подякувати педагогам Шатурської гімназії, які за короткий час зуміли змінити зовнішній вигляд свого духовного осередку за допомогою палітри кольорів.

Внутрішній інтер’єр Лосинівського закладу загальної середньої освіти теж захоплює технікою виконання. Над його оформленням добре працювала директор Валентина Олексіївна Гапоненко з колективом.

Кожен населений пункт нашої громади має свою історію. Вона сягає аж в сиву давнину. Шановні педагоги! Не оминайте нагоди на уроках розповісти учням про історичні коріння свого села, його славні події, відомих земляків. Нашим дітям вкрай потрібні ці знання.

Говорять, що школа повинна навчати, а не виховувати. Я живу вже не один десяток років і скажу вам по-правді: я не розумію, як це може бути, щоб дитину навчити а не виховувати. У кожному предметі, кожній темі, слові, навіть у вашому зовнішньому вигляді лежить виховний заряд. Не втрачайте нагоди дати дитині поживу для роздумів, учіть її розпізнавати, де добро, а де – зло, де прекрасне, а де – потворне. Хай наші учні не розминаються з правдою, мораллю і етикою.

Не один раз я був свідком, коли в урочисту мить до школи приходив колишній випускник з букетом квітів, щоб подарувати його своєму улюбленому вчителю. Сьогодні в цей святковий день мені хочеться, щоб ваші вихованці, залишивши стіни рідної школи , не один раз поверталися до святого храму науки з букетом квітів для вас.

Шановні сіячі розумного, доброго вічного. Ще раз прийміть мої найщиріші привітання у цей святковий день. Творчого вам натхнення, розумних дітей, задоволення від роботи.

З повагою

селищний голова Анатолій СТРІЛЕЦЬ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь