A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ЗВІТ ПРО РОБОТУ У 2021 РОЦІ ТА ПЛАНИ НА 2022 РІК

Дата: 21.02.2022 17:35
Кількість переглядів: 246

Ключовими питаннями, які розглядались та обговорювались на черговому пленарному засіданні 17 сесії Лосинівської селищної ради 8 скликання, яка відбулась 17 лютого, були «Звіт селищного голови про роботу селищної ради та її виконавчих органів з грудня 2020 по грудень 2021 року», «Звіт про виконання бюджету громади за 2021 рік» та «Затвердження плану соціально-економічного розвитку громади на 2022 рік».

Фото без опису

У звіті селищний голова Анатолій Стрілець охопив усі напрямки роботи ради та виконкому у звітному періоді, зазначивши, що цей звіт є підсумком роботи не лише голови, а й величезного колективу: депутатів, членів виконавчого комітету, працівників виконкому селищної ради, старост і працівників старостатів, керівників та працівників підприємств, установ та організацій громади, усіх небайдужих мешканців. Можливо нам вдалось не багато зробити у цьому році і втілені не всі наші плани, проте маємо і вагомі здобутки. Зокрема  завдяки співпраці з народним депутатом Валерієм Зубом нам вдалось залучити кошти субвенції на соціально-економічний розвиток територій у сумі 1 млн. 222 тис. грн. для ремонту корпусу А-ІІ Лосинівського закладу загальної середньої освіти. Завдяки співпраці з програмою DOBRE  (децентралізація приносить кращі результати та ефективність) в громаді реалізовані 3 і в процесі реалізації знаходиться 4-й проект, загальною вартістю 2 млн. 300 тис. грн. За результатами аукціону по передачі земельних ділянок в оренду нам вдалось залучити в бюджет громади 2 млн. 839 тис. грн. Ми отримали у комунальну власність центр первинної медико-санітарної допомоги, проводили ремонти будівель установ комунальної власності, займались благоустроєм територій. А ще багато навчались, адже з із завершенням процесу децентралізації громадам передалось і багато повноважень, які до цього вона не здійснювала. З детальним звітом селищного голови можна  ознайомитись на сайті  громади у рубриці «Звіти про роботу», а також він буде опублікований  у  черговому випуску «Вісника Лосинівської громади», а також голова виступить з публічним звітом на загальних зборах громадян (сходах сіл), які заплановані на березень-квітень цього року.

Звітуючи про виконання бюджету за 2021 рік начальник фінансового відділу Валентина Постол, зазначила, що рік ми завершили без заборгованості із залишками коштів по загальному фонду 3 млн. 660 тис. грн, тоді як починали 2021 рік із залишками коштів по загальному фонду  354 тис. грн. (це враховуючи залишки на рахунках сільських рад, які доєднались у 2020 році). І  це при тому, що нам довелось на початку року виплатити заборгованість у сумі 1 млн. 142 тис. грн., яку отримали разом із закладами освіти, що кількість закладів освіти збільшилась з 5 до 11, а саме на їх фінансування йдуть найбільші суми, що нам додались на фінансування ряд соціальних програм, які раніше фінансувались з інших бюджетів, що більше 2 млн. коштів місцевого бюджету ми спрямували на підтримку медицини, яка повинна фінансуватись за кошти державного бюджету.

В цілому за підсумками 2021 року ми маємо виконання бюджету:

- по доходах 73 млн. 562 тис. грн., з урахуванням офіційних трансфертів, що на 36 млн. 871 тис. грн більше ніж у 2020 році;

- по видатках 69 млн. 339 тис. грн.

     З детальним звітом про виконання селищного бюджету за 2021 рік можна ознайомитись на сайті громади  у рубриці «Бюджет громади».

Активно депутати долучились до обговорення проекту «Плану соціально-економічного розвитку громади на 2022 рік». Було внесено ряд пропозицій та уточнень, після чого план одноголосно затверджено. На 2022 рік заплановані ямкові ремонти доріг комунальної власності, монтаж вуличного освітлення в населених пунктах громади,  реалізація ряду проектів щодо капітальних ремонтів будівель комунальної власності, облаштування водозабірних свердловин та активних парків і місць відпочинку для населення. Детально з планом можна ознайомитись на офіційному сайті громади у рубриці «План соціально-економічного розвитку громади».

Також на сесії розглянули ряд інших життєво важливих питань: про створення ЦНАПу в громаді, про надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації, про затвердження калькуляції плати за проживання в соціальному гуртожитку «Турбота» і 157 питань, які стосувались управління земельними ресурсами.

З рішеннями 17 сесії можна ознайомитись на сайті селищної ради за посиланням  https://losynivska-gromada.gov.ua/  в рубриці «Останні документи» з 23.02.2022 року.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь