A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

25 листопада Україна відзначила 85-ті роковини Голодомору

Дата: 27.11.2017 17:25
Кількість переглядів: 1042

Фото без опису25 листопада Україна відзначила 85-і роковини Голодомору та вшанувала пам’ять жертв цієї страшної трагедії українського народу. Визнання Голодомору 1932—1933 років Геноцидом українського народу закріплено Законом України, ухваленим Верховною Радою у 2006 році. А постановою Апеляційного суду Києва 13 січня 2010 року Сталіна, Молотова, Кагановича, Постишева, Косіора, Чубаря і Хатаєвича визнано винуватими в організації Голодомору.

В попередні роки жалобні заходи були присвячені окремим темам: згадували дітей — жертв Голодомору, доброчинців, які рятували людей від голоду і допомагали їм вижити. Цього року зосереджуємося на особливо актуальній у нинішніх важких умовах воєнного протистояння з Кремлем та його найманцями темі спротиву українського селянства сталінському терору і геноциду, добре усвідомлюючи, що у ХХ столітті голодом прагнули вбити нашу свободу. По закладах загальної середньої освіти пройшли виховні заходи під гаслом «Україна пам’ятає, світ – визнає!»

Вчителі, учні , та працівники закладів освіти долучилися до акції «Запали свічу пам’яті!»

Цікавою стала виставка літератури «Жнива скорботи» у Лосинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, організована бібліотекарем Дубровською Мариною Федорівною. А Виховний захід до пам’ятної дати, разом з учнями 9 класу організували заступник з виховної роботи Карпенко Олена Михайлівна та педагог-організатор Постол Людмила Миколаївна. А учні Шатурського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ст. разом з учителем Рубан Тетяною Миколаївною відвідали пам’ятний знак та місця масового поховання місцевого населення під час Голодомору 1932-1933 років. Сальненські вихованці разом з учителем історії Сукач Тамілою Миколаївною провели Виховну годину «Україна пам’ятає, світ – визнає !», що супроводилась переглядом фільму «Голод ’33». Лосинівська ЗОШ І ступеня організували тематично-літературний куточок до тематики Голодомору та Урок-реквієм( вихователь ГПД - Божа І.І.), що супроводжувався переглядом документального фільму.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь