A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У СТАРОСТИНСЬКОМУ ОКРУЗІ СІЛ САЛЬНЕ ТА САДОВЕ ВІДБУВСЯ СХІД СЕЛА

Дата: 03.03.2018 10:59
Кількість переглядів: 944

02 лютого 2018 року в старостинському окрузі сіл Сальне та Садове  відбувся схід села. 

Фото без опису

       На загальних зборах громадян присутніми були: голова Лосинівської об’єднаної територіальної громади   Володимир Андрієць, представник народного депутата України Олександра Кодоли - Олексій Пірковський, секретар Лосинівської селищної ради Наталія Кошарна, керуюча справами Лосинівьскої селищної ради  Олена Боровик, голова ради ветеранів с.Сальне та с.Садове Григорій Карапута, дільничний інспектор поліції  Олександр Тоцький, кореспондент газети «Свідомий погляд» Лілія Журко, представник оренди земельних паїв директор ТОВ «УкрАгроРозвиток» Василь Снісаренко.

        Схід села розпочала староста Ніна Броварчук, яка  прозвітувала про  роботу за 2017рік .  Було зазначено , що станом на 01.01.2018р. в селах Сальне та Садове  проживає та зареєстровано 521 особа  (з них : 205-чоловіки, 316-жінок, 75 осіб  одиноких громадян, 179 особи працездатного населення, 11- безробітних, 55 осіб тимчасово виїхавших, 153 особи  працюючого населення, 218 - громадян пенсійного віку, 12 дітей дошкільного віку та 28  дітей шкільного віку). На території старостинського округу знаходиться 443 дворів. Проблемою даних сіл, як і решти сіл громади,  є демографічна ситуація. За минулий рік  народилося дві дитини, а померло дванадцять осіб. Чотири соціальних працівники обслуговують 42 особи  одиноких пристарілих громадян. Щодо медицини, то на території громади функціонує ФАП, але в зв’язку з тимчасовою відсутністю фельдшера один раз на тиждень приїздить сімейний лікар з смт.Лосинівки.  Молодь своє дозвілля проводить в сільському клубі.  Проводяться різні вечори та розваги. В селі Сальне  є бібліотека,  філія «Укрпошти» де працює дві листоноші.  Як зазначила староста, велика увага приділяється покращенню благоустрою територій населених пунктів старостинського округу, завдяки спільними зусиллям мешканців .

      Голова Лосинівської ОТГ  також прозвітував перед мешканцями старостинського округу сіл Сальне та Садове про  роботу  громади  за минулий рік  та  розповів про плани роботи на наступний 2018 рік.   В Сальненському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» ст. був проведений капітальний ремонт системи каналізації та підлоги їдальні на що витрачено 40521,4 грн., закуплені двері на суму – 9990 грн. та штори-4000 грн.

      Під час зборів громадян Олексій Пірковський поінформував про діяльність народного депутата  Олександра Кодоли за три роки. Для старостинського округу сіл Сальне та Садове  був встановлений дитячий майданчик. Для повноцінного навчання дітей в Сальненському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. було придбано 5 комплектів комп’ютерного обладнання для комп’ютерного класу. Для покращення здоров’я громадян народний депутат вручив фельдшерську сумку для Сальненського ФАПу.

     Представник оренди земельних паїв директор ТОВ «УкрАгроРозвиток» Василь Снісаренко повідомив  про те, скільки  землі знаходиться в їх сільському господарстві, який розрахунок за оренду паю отримує кожний мешканець та яка соціальна підтримка надавалась протягом року. 

    Розглянули  найбільш наболіли питання населених пунктів Сальне та Садове, що стосувались доріг, ремонту приміщення сільського клубу, освітлення, руху рейсового автобуса Ніжин –Терешківка, впорядкування сміттєзвалищ та   питань оформлення документації  нормативно-грошової оцінки паїв.  

Надіємось, що і в подальшому спільними зусиллями   будуть вирішуватись  проблеми громади  та покращуватись розвиток  інфраструктури в селах  Сальне та Садове.

          Староста  села, Ніна Миколаївна, подякувала  всім своїм односельцям, апарату селищної ради, орендарям земельних паїв за  порозуміння, підтримку та допомогу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

                           Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь