A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У СТАРОСТИНСЬКОМУ ОКРУЗІ СІЛ ВІКТОРІВКА, ЛЕОНІДІВКА, СТЕП ВІДБУВСЯ СХІД СЕЛА

Дата: 16.03.2018 12:49
Кількість переглядів: 1033

        15 березня 2018 року в старостинському окрузі сіл Вікторівка, Леонідівка, Степ відбувся схід села. На загальних зборах громадян присутніми були: голова Лосинівської об’єднаної територіальної громади   Володимир Андрієць, депутат Ніжинської районної ради Станіслав Породько,  помічник народного депутата України Олександра Кодоли – Ольга Орел, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, секретар Лосинівської селищної ради Наталія Кошарна, керуюча справами Лосинівьскої селищної ради  Олена Боровик, головний редактор газети «Ніжинський вісник» Олена Найда.

Схід села розпочала староста Наталія Гайдей, яка  прозвітувала про  роботу за 2017 рік.  Було зазначено, що станом на 01.01.2018р. в селах Вікторівка, Леонідівка, Степ  проживає та зареєстровано 557 осіб  (з них: 242- чоловіки, 315- жінок, 62 особи  одиноких громадян, 299 осіб працездатного населення, 98 осіб тимчасово виїхавших, 177 осіб  працюючого населення, 219 - громадян пенсійного віку, 11 дітей дошкільного віку та 28  дітей шкільного віку). На території старостинського округу знаходиться 228 дворів. Проблемою даних сіл, як і решти сіл громади,  є демографічна ситуація. За минулий рік  народилося одна дитина, а померло п’ятнадцять осіб. Два соціальних працівники обслуговують 20 осіб одиноких пристарілих громадян. Дві особи працювали на громадських роботах, згідно колективного договору між Лосинівською селищною радою та Ніжинського МРЦЗ. Щодо медицини, то на території громади функціонують 2 ФАПи: Вікторівський ФАП фінансується за кошти місцевого бюджету, а Леонідівський ФАП знаходиться на державному утриманні. В старостинському окрузі є 2 бібліотеки та 2 сільських клуби, де молодь проводить своє дозвілля. Староста відмітила депутатів Миколу Барила, Івана Прокопенка, Станіслава Породька, Миколу Шматка за активну участь в житті старостинського округу.

     Володимир Андрієць прозвітував перед мешканцями старостинського округу сіл Вікторівка, Леонідівка, Степ про  роботу  громади  за минулий рік  та  розповів про плани роботи на наступний 2018 рік.  Повідомив, що дохідна частина цього старостинського округу склала 576 тис.855 грн., а видатки 879 тис. 140грн. На утримання  соціальних працівників було виділено115 тис.243 грн., на утримання ФАПів 944тис.12 грн., на перевезення дітей до школи – 320тис. Одне з важливих питань – питання автобусного сполучення. Володимир Андрієць повідомив, відповідно до державної програми, було звернення до Олександри Кодоли придбати за співфінансуванням новий автобус для підвезення школярів. Інше актуальне питання стосувалось пілотного проекту «Укрпошти», що передбачає закриття відділень у маленьких селах та скорочення листонош. Голова громади повідомив, що днями разом з Олександром Кодолою та представниками інших громад підняли проблему реформування поштового зв’язку, яка почалася з Чернігівщини.  

    Станіслав Породько на зборах громадян підняв питання виділення земельних ділянок соціальній сфері. Було вирішено створити комісію для вирішення даного питання.

    Олег Бузун, підводячи підсумки зборів, наводив позитивні приклади децентралізації. Також наголосив, що головне для громади – злагоджена робота органів місцевого самоврядування, старостату, депутатів всіх рівнів, небайдужих людей, які вболівають за село.

          Староста  Наталія Гайдей подякувала  всім своїм односельцям, апарату селищної ради, орендарям земельних паїв за  порозуміння, підтримку та допомогу.

                                                                                                                       Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь