A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ЛОСИНІВСЬКА ГРОМАДА ЗРОБИЛА КРОК ДО УСПІШНОГО МАЙБУТНЬОГО

Дата: 02.02.2018 15:27
Кількість переглядів: 967

Лосинівська об’єднана територіальна громада відзначила перший рік свого існування. 2017 рік був вкрай тяжким,адже нове керівництво громади зіткнулось з багатьма проблемами, які до цього не вирішувалися десятиліттями.

Фото без опису

        Депутатським корпусом на чолі з головою громади Володимиром Андрійцем одним з пріоритетних векторів розвитку ОТГ було обрано освітню галузь.

        «Ми покладаємо надію на наше майбутнє покоління. Від них залежить, якою буде наша країна завтра, а від нас – яким буде їхнє сьогодення. Більшість свого часу діти проводять в навчальних закладах, отже там треба створювати комфортні умови. Не зважаючи на брак коштів, нашою громадою були замовлені проекти по утепленню Лосинівської школи, які мали на меті покращити умови для отримання знань нашою молоддю», - розповів Високому Валу Володимир Андрієць.

       Та будь-який шлях до позитивних змін зазвичай тернистий. З проблемами зіштовхнулась і Лосинівська громада. Володимир Миколайович розповів, як все ж таки вдалося подолати труднощі та досягти бажаного результату.

       «Питання ремонту школи було під загрозою зриву, адже кошти ми не могли використовувати поки не отримали б дозвіл на ремонт. І коли нам у листопаді вчергове не надали дозвіл, будівельні компанії, які претендували на виконання робіт просто відмовилися. Зрозуміло, що ніхто не хоче вкладати кошти, не мавши впевненості, що їх не повернеш. Ми, розуміючи,що школа може залишитись невідремонтованою, звернулися до депутата обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергія Миколайовича                 Охонька за допомогою. Результат спільних зусиль ми можемо бачити сьогодні, поглянувши на оновлений фасад та ремонти внутрішніх приміщень школи. У планах на наступні роки повністю зробити термомодернізацію школи і відремонтувати дах», - розповів Володимир Миколайович.
За словами Сергія Охонька, був присутній певний ризик, адже довелось зробити вибір: вкластися і зробити гарну справу за короткий термін, враховуючи невизначеність з погодними умовами, чи залишити школу без ремонту.

       «Ми знали, якщо б в цьому році не розпочали роботи, то не зрозуміло, чи виділила б держава кошти в наступному році. А тому розуміли, що відкладати справу «на потім» не можна. Будівельники взялися за роботу й не підвели. На вдачу тому сприяла і погода. В результаті було приємно бачити, що гарна справа зроблена й дітки будуть навчатися в кращих умовах. Важливо, що в цьому питанні проявили згуртованість усі – і керівництво громади, і депутатський корпус обласної ради, і народний депутат Валерій Дубіль, який посприяв у вирішенні багатьох проблемних питань», - прокоментував Сергій Охонько.Наразі місцева школа стає справжньою окрасою Лосинівської ОТГ. Яскравий фасад будівлі до вподоби і місцевим жителям і гостям громади. Утеплення стін є приємною зміною для працівників навчального закладу та учнів, адже на школу тепер не лише приємно дивитись, а й комфортно працювати в ній. Попереду ще багато роботи по вдосконаленню школи.

                                                                                                                                                                                            Високий Вал

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь