A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ В САЛЬНЕНСЬКОМУ НВК "ЗНЗ-ДНЗ" І-ІІІ СТ.

Дата: 03.05.2018 08:58
Кількість переглядів: 1013

27 квітня 2018 року в Сальненському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ступенів пройшов День цивільного захисту. Такий захід в закладі загальної середньої освіти проходив вперше, адже школа стала базовим закладом освіти з питань ЦЗ у 2017-2018 навчальному році.

Фото без опису

. Мета була визначена – нагадати здобувачам освіти про важливість знань та вмінь з цивільного захисту. На заходи були запрошені начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Лосинівської селищної ради Віктор Кільовий та всі директори закладів освіти громади, які мали можливість обговорити питання вивчення основ ЦЗ по своїх закладах, обмінятися досвідом.

З вихованцями школи була проведена лінійка та тренувальна евакуація на випадок надзвичайної ситуації. Цікавим моментом було спілкування школярів з працівниками Ніжинської пожежної частини. Група пожежників на чолі з Сергієм Лук’яненком розповіли про правила поведінки дітей у випадку надзвичайної ситуації, показали як діяти під час пожежі(врятували імовірного потерпілого під час пожежі через вікно школи) та продемонстрували як правильно гасити полум’я. А найголовнішим для всіх учнів стала можливість побувати за кермом справжньої пожежної машини! Протягом дня відбулися уроки безпеки, проведені вікторини. Показові заняття з теми ЦЗ провели вчителі: Олесандр Валенчук (старші класи), Алла Росієць (початкові класи).

Учителями закладу організовано виставку малюнків та стінгазет. З метою вдосконалення теоретичних знань та практичних навичок учнів в умовах екстремальних ситуацій учителями школи організовано і проведено Квест. Учні в командній грі перевіряли знання з ЦЗ відвідуючи різноманітні станції, де їх чекали вчителі. Цікавою та пізнавальною стала станція учителя Олени Валенчук «Правила надання першої допомоги», де школярі продемонстрували свої знання, вміння та навички у складній для людини ситуації. Всі команди добре справились із усіма завданнями, та все ж таки перемогу здобули дев’ятикласники!

 «Головною умовою успішного проведення Дня цивільного захисту є злагоджена робота штабу ЦЗ школи та всього педагогічного і учнівського колективу. Саме завдяки цьому мету заходу було досягнуто», - відмітив начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Лосинівської селищної ради Віктор Кільовий. Школа ще не має багато досвіду у даній сфері, але такий День ЦЗ можна по праву вважати успішним початком!

Спеціаліст відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту

Таміла Сукач

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь