Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК ШКОЛЯРІВ

Дата: 21.06.2018 16:36
Кількість переглядів: 781

Відпочинок. Табір. Літні канікули. Для дітей – це радість, змога пізнати себе і навколишній світ, зустріти  нових друзів, добре відпочити, набратися сил і здоров’я.

Фото без описуЛітній відпочинок школярів – невід’ємна частина системи безперервної освіти, яка повинна забезпечити реалізацію прав кожної дитини на відпочинок, змістовну організацію дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб, допомогу в саморозвитку і самореалізації особистості. Найбільш масовою формою відпочинку та оздоровлення дітей є пришкільний табір.

Табір – це новий світ дитини, нехай і тимчасовий, але дуже важливий. Це сфера активного відпочинку, різноманітна суспільно значуща діяльність, відмінна від типової навчальної, дидактичної, словесної діяльності в умовах природи й унікальності літнього канікулярного часу. Тут немає відмінників і невстигаючих. Всі діти мають рівні права. Отже, відпочинок – це здорово!

В період з 29 травня по 15 червня 2018 року на території Лосинівської ОТГ почали діяли три пришкільні табори відпочинку:

  1. Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст. – «Світанок»
  2.  Лосинівська ЗОШ І ст. – «Веселка»
  3. Сальненський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. – «Ранок»

Організованим відпочинком було охоплено 238 учнів, з них: 154 – Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст., 48 - Лосинівська ЗОШ І ст., 36 - Сальненський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст.. Особливу увагу в питанні оздоровлення потребували категорійні діти. Так, на пришкільних майданчиках було оздоровлено:

  • Дітей з багатодітних сімей – 24
  • Діти учасників АТО, бойових дій – 11
  • Обдаровані – 12
  • З малозабезпечених сімей – 6
  •  Діти постраждалі від аварії на ЧАЕС – 7
  • Діти-переселенці- 1
  • Діти з інвалідністю - 4
  • Діти-сироти та позбавлені батьківського піклування – 1
  • Діти, які перебувають на диспансерному обліку – 22

Під час перебування в таборахдіти були забезпечені гарячим харчуванням (сніданок, обід, полудень), вартість харчування за 1 день становили 34 грн. Дозвілля дітей забезпечували вихователі, вчителі фізичної культури, музичні керівники, соціальний педагог та психолог.

При таборі «Світанок» (Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст.) працювала мовна школа, в якій 36 діток поглиблювали знання з англійської мови.

Пришкільний відпочинок здійснювався за кошти Лосинівського місцевого бюджету у розмірі 73 тисяч гривень, а також батьківської плати. Вартість перебування 1 дитини на пришкільному майданчику відпочинку становила 1651грн.

Проведено 6 туристсько-екскурсійних подорожей, учасниками яких є 157дітей.

В усіх пришкільних таборахвідпочинку Лосинівської ОТГ було проведено ряд заходів, як спортивних так і культурно-масових, особливо урочисто відсвяткували День захисту дітей.

Масу вражень і задоволень отримали учні Сальненського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. від поїздки до м. Ніжина та від перегляду 3-D фільму у кінотеатрі «Космос».

Цікавою та змістовною виявилася екскурсія до щойно відкритого Лосинівського музею старовини, куди гостинно запросив учнів Лосинівських шкіл настоятель Свято-Троїцькогохраму о. Олег.

Група з 18 учнів Шатурського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ степенів та 2 учителів-супроводжуючих (Рубан Т.М. та Рубан Р.Ф.) оздоровлювались в дитячому санаторії «Косів» Івано-Франківської області з 25 травня по 09 червня 2018 року.

Санаторій знаходиться в передгір’ї Карпат. Чудові краєвиди, чисте карпатське повітря, гірські річки та джерела – все це сприяло насиченому відпочинку. Під час оздоровлення  діти приймали лікувальні процедури, пов’язані з дихальними шляхами. Щодня з спортивними інструкторами та вихователями діти ходоли в походи та екскурсії. За період відпочинку організовано дві виїзні екскурсії в  міста Верховина, Коломия, Буковель, Татарів, Микуличин, Яремче, Ворохта з метою відвідування музеїв,оглядових майданчиків, парку – розваг, майстер-класів, ярмарків.

                                                 Відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Лосинівської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь