A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК ШКОЛЯРІВ

Дата: 21.06.2018 16:36
Кількість переглядів: 743

Відпочинок. Табір. Літні канікули. Для дітей – це радість, змога пізнати себе і навколишній світ, зустріти  нових друзів, добре відпочити, набратися сил і здоров’я.

Фото без описуЛітній відпочинок школярів – невід’ємна частина системи безперервної освіти, яка повинна забезпечити реалізацію прав кожної дитини на відпочинок, змістовну організацію дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб, допомогу в саморозвитку і самореалізації особистості. Найбільш масовою формою відпочинку та оздоровлення дітей є пришкільний табір.

Табір – це новий світ дитини, нехай і тимчасовий, але дуже важливий. Це сфера активного відпочинку, різноманітна суспільно значуща діяльність, відмінна від типової навчальної, дидактичної, словесної діяльності в умовах природи й унікальності літнього канікулярного часу. Тут немає відмінників і невстигаючих. Всі діти мають рівні права. Отже, відпочинок – це здорово!

В період з 29 травня по 15 червня 2018 року на території Лосинівської ОТГ почали діяли три пришкільні табори відпочинку:

  1. Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст. – «Світанок»
  2.  Лосинівська ЗОШ І ст. – «Веселка»
  3. Сальненський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. – «Ранок»

Організованим відпочинком було охоплено 238 учнів, з них: 154 – Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст., 48 - Лосинівська ЗОШ І ст., 36 - Сальненський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст.. Особливу увагу в питанні оздоровлення потребували категорійні діти. Так, на пришкільних майданчиках було оздоровлено:

  • Дітей з багатодітних сімей – 24
  • Діти учасників АТО, бойових дій – 11
  • Обдаровані – 12
  • З малозабезпечених сімей – 6
  •  Діти постраждалі від аварії на ЧАЕС – 7
  • Діти-переселенці- 1
  • Діти з інвалідністю - 4
  • Діти-сироти та позбавлені батьківського піклування – 1
  • Діти, які перебувають на диспансерному обліку – 22

Під час перебування в таборахдіти були забезпечені гарячим харчуванням (сніданок, обід, полудень), вартість харчування за 1 день становили 34 грн. Дозвілля дітей забезпечували вихователі, вчителі фізичної культури, музичні керівники, соціальний педагог та психолог.

При таборі «Світанок» (Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст.) працювала мовна школа, в якій 36 діток поглиблювали знання з англійської мови.

Пришкільний відпочинок здійснювався за кошти Лосинівського місцевого бюджету у розмірі 73 тисяч гривень, а також батьківської плати. Вартість перебування 1 дитини на пришкільному майданчику відпочинку становила 1651грн.

Проведено 6 туристсько-екскурсійних подорожей, учасниками яких є 157дітей.

В усіх пришкільних таборахвідпочинку Лосинівської ОТГ було проведено ряд заходів, як спортивних так і культурно-масових, особливо урочисто відсвяткували День захисту дітей.

Масу вражень і задоволень отримали учні Сальненського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. від поїздки до м. Ніжина та від перегляду 3-D фільму у кінотеатрі «Космос».

Цікавою та змістовною виявилася екскурсія до щойно відкритого Лосинівського музею старовини, куди гостинно запросив учнів Лосинівських шкіл настоятель Свято-Троїцькогохраму о. Олег.

Група з 18 учнів Шатурського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ степенів та 2 учителів-супроводжуючих (Рубан Т.М. та Рубан Р.Ф.) оздоровлювались в дитячому санаторії «Косів» Івано-Франківської області з 25 травня по 09 червня 2018 року.

Санаторій знаходиться в передгір’ї Карпат. Чудові краєвиди, чисте карпатське повітря, гірські річки та джерела – все це сприяло насиченому відпочинку. Під час оздоровлення  діти приймали лікувальні процедури, пов’язані з дихальними шляхами. Щодня з спортивними інструкторами та вихователями діти ходоли в походи та екскурсії. За період відпочинку організовано дві виїзні екскурсії в  міста Верховина, Коломия, Буковель, Татарів, Микуличин, Яремче, Ворохта з метою відвідування музеїв,оглядових майданчиків, парку – розваг, майстер-класів, ярмарків.

                                                 Відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Лосинівської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь