A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ПРЕДСТАВНИКИ ЛОСИНІВСЬКОЇ ОТГ У МІСТІ ДНІПРО

Дата: 02.10.2018 15:38
Кількість переглядів: 682

27 – 29 вересня 2018 року  у місті Дніпрі відбувся фінал ХV Міжнародного конкурсу творчих робіт «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності». В ньому взяли участь і представники Лосинівської ОТГ: учителька історії Лосинівської ЗОШ І – ІІІ ст. Ніна Дмитрівна Авраменко, учителька географії Шатурського НВК І – ІІ ст. Тетяна Миколаївна Рубан, учениця 10 класу Лосинівської ЗОШ І – ІІІ ст. Анна Дей.

Фото без описуПрограма заходу була дуже насиченою, цікавою, пізнавальною. Розпочалась вона екскурсією до музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні». А вже потім відбулося відкриття конкурсу та захист творчих робіт. Було представлено 11 студентських, 23 учительських та 25 учнівських робіт. Журі очолювали головний спеціаліст Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Раїса Євтушенко, професор Тетяна Ладиченко та директор Українського інституту вивчення голокосту «Ткума» Ігор Щупак. Фіналісти конкурсу взяли участь у ряді заходів, що відбулися в приміщенні Дніпропетровської ОДА у рамках проведення Міжнародного книжкового форуму, а також у педагогічному семінарі «Шкільні підручники про Другу світову війну та інші сторінки історії» та презентації нових підручників «Вступ до історії» для учнів 5 класу  (автори Ігор Щупак, Ірина Піскарьова та переможниця конкурсу «Учитель року» Олена Бурлака), а також «Всесвітня історія» для учнів 10 класу (автор директор Ігор Щупак).

Хвилююча мить – підведення підсумків конкурсу творчих робіт:

Авраменко Ніна Дмитрівна – перше місце за роботу «Голод 1946-1947 років у спогадах жителі селища Лосинівка та документальних джерелах» в номінації «Пошукова робота»;

Рубан Тетяна Миколаївна – перше місце за створення WEB-сайту «Праведники Чернігівщини» у номінації «Мультимедіа»;

Дей Анна – друге місце за творчу роботу «Втрачена Батьківщина…Повернення буде?!» (керівник Наталія Володимирівна Євенко, ЦДЮТ, науковий консультант Тетяна Віталіївна Черненко).

Години, що залишалися до потяга «Дніпро-Київ», були проведені з користю: ми знайомилися з історичним центром міста, пройшли набережною Дніпра, відвідали музей АТО.

Щиро вдячні організаторам конкурсу за можливість взяти участь у фіналі, відвідати м. Дніпро, відчути атмосферу не лише змагальності, а й доброзичливості, співпраці, спілкування з однодумцями. Вдячні Тетяні Віталіївні Черненко за надання методичної допомоги при підготовці  конкурсних робіт та організацію участі освітян Ніжинщини  у фіналі. Висловлюємо подяку начальнику відділу освіти Лосинівської ОТГ Кільовому Віктору Миколайовичу за допомогу та розуміння.

Вчителі:  Н.Д. Авраменко

Т.М. Рубан

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь