A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ЗУСТРІЧ З НАРОДНИМ СПІВАКОМ

Дата: 19.10.2018 19:05
Кількість переглядів: 697

 19 жовтня 2018 до Лосинівської об’єднаної територіальної громади завітав кобзар, лірник, народний співак, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, народний артист України Василь Григорович Нечепа.

Фото без опису

Народився Василь Григорович 1 вересня 1950 році в м. Носівці – колишньому козацькому містечку на Чернігівщині. В великому  залі Лосинівського будинку культури зібралося чимало глядачів які прийшли послухати гру талановитого кобзаря-лірника: селищний голова Володимир Андрієць, заступник селищного голови Віктор Броварець, працівники установ та організацій, учні та вчителі Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Патріотичну позицію Василя Григоровича засвідчує факт: його “Музичний батальйон” дав 17  концертів на фронтах війни. Цього дня у виконанні митця звучали пісні на слова Тараса Шевченка, Василя Стуса та пісні Анатолія Пашкевича, а також записані ним народні музичні твори. Василь Григорович не лише виконав всім відомі композиції, а й розповів присутнім цікаві історії з свого творчого життя.  Цікавими були його коментарі до пісень, а також історичні екскурси і спогади з кобзарського життя.

Коли я співаю у школі дітям, - сказав на завершення Василь Нечепа - у мене до них єдине прохання: щоб вони любили свою землю. Якщо хочуть жити щасливими. Під кінець заходу учні та вчителі разом з Василем Григоровичем заспівали: "Ще не вмерла України ні слава ні воля, ще нам браття українці усміхнеться доля." Всі присутні з задоволенням слухали пісні дізнались цікаве з історії нашої рідної неньки - України. Ми всі щиро дякуємо Василю Григоровичу за цікавий  урок-концерт. Силу і глибину слів різних поетів присутні відчули завдяки музичним композиціям, що були виконані на кобзі та лірі.

А наприкінці відбулась найважливіша дія – були висаджені різні дерева, одним з яких була верба, саджанець якої був взятий від дерева зрощеного особисто Тарасом Григоровичем Шевченком.Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь