A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ГОЛОДОМОР - АКТ ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Дата: 26.11.2018 15:59
Кількість переглядів: 1063

Лихо. Горе. Біль. Кров. Смерть… Це те, що залишає по собі слово Голодомор. Це страшно, це боляче до самих кісток. Але це те, про що потрібно пам’ятати. 24 листопада 2018 року Україна відзначила 85-і роковини Голодомору та вшанувала пам’ять жертв цієї страшної трагедії українського народу.

Біля пам’ятника жертв Голодомору в смт. Лосинівка проторієр Української православної церкви Іоано-Богословської парафії смт. Лосинівка Гуга Олег Драгушович відслужив заупокійну літію за жертвами померлих українців.

По закладах культури Лосинівської селищної ради були проведені заходи із вшанування пам’яті жертв Голодомору. Година пам’яті «Голгофа голодної смерті» (Шатурська сільська бібліотека);  Мітинг-реквієм (Терешківський сільський клуб та сільська бібліотека);  Урок пам’яті «Їм дзвони не дзвонили» (Леонідівський сільський клуб-бібліотека та Вікторівський сільський клуб).

До Дня вшанування пам’яті жертв голодомору у Лосинівській ЗОШ І ст. відбулась лінійка-реквієм вшанування пам'яті безневинно померлих українців у 1932-1933 роках "Запалюємо пам'яті свічу". Учні школи переглянули відео-спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались та підготували виступи з даної тематики. Звертаючись до учнів школи, вчителі закликали всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам'яті.

В Сальненському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ступенів відбулась лінійка-пам’яті «Голодомор 1932-1933рр» (провела Любов Галета з учнями 6 класу). Учитель історії Таміла Сукач разом з учнями 9-10 класів провели історичні читання, що супроводжувались переглядом відеоматеріалів під гаслом «Ми-пам’ятаємо! Ми-сильні!». Бібліотекар Оксана Біленко організувала виставку літератури по даній тематиці.

В Шатурському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ступенів:

 1. Круглий стіл на тему: "Запали свічку пам'яті!

2.Урок-диспут: "Чи можна було уникнути Голодомору?"

3.Виховна година: "Зі спогадів очевидців..."

В Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів:

1.Виставка учнівських робіт (малюнків) «Голодомор 1932-1933рр».

2. Лінійка-пам’яті «Голодомор…Ми – пам’ятаємо».

Пам`ять про ті часи вкарбувалась у свідомість наших співвітчизників назавжди, вона болем проймає серця людей, є насправді невмирущою і передаватиметься з покоління в покоління.

СХИЛІМО ГОЛОВИ В СКОРБОТІ…

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь