A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ВІДБУВСЯ МІТИНГ-РЕКВІЄМ ДО ДНЯ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Дата: 02.05.2019 15:09
Кількість переглядів: 544

Тридцять три роки тому у ніч з 25 на 26 квітня о першій годині 23 хв. 40 сек., коли всі спали безтурботним сном, над 4-м реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум’я.

Фото без опису

То була  аварія на Чорнобильській АЕС. Так або інакше вона торкнулася кожного українця. І сьогодні ця аварія залишається найбільшою техногенною катастрофою за всю історію ядерної енергетики у світі.

26 квітня 2019 року в селищі Лосинівка біля пам’ятного знаку ліквідаторам Чорнобильської АЕС відбувся мітинг-реквієм в пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС.Участь у мітингу- реквієму взяли представники Лосинівської ОТГ, Ніжинської районної державної адміністрації, ліквідатори аварії на ЧАЕС, жителі громади та учні школи.

Настоятель Свято-Троїцького храму отець Олег відправив молебінь за померлих ліквідаторів. Учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятника та вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто відійшов у вічність.

Зі словами вдячності та шанування до чорнобильців звернувся голова Лосинівської селищної ради Володимир Андрієць, голова Ніжинської райдержадміністрації Вячеслав Івашин та головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Бондар.

 Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків, жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей. Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які тієї квітучої весни ризикуючи власним життям, зупинили ядерну катастрофу. Їхній подвиг назавжди залишиться у пам’яті українського народу.

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь