A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ ПИЛИПУ МОРАЧЕВСЬКОМУ

Дата: 03.05.2019 12:33
Кількість переглядів: 634

2 квітня 2019 року в селі Шняківка відбувся мітинг –реквієм «Я сіяв те, що Бог послав» з нагоди відкриття меморіальної  дошки в пам'ять до 140- ої річниці з дня  смерті  українського письменника, педагога, поета та перекладача Пилипа Морачевського.

Пилип Семенович Морачевський - відомий український літератор,  народився у селі Шестовиці. Рано залишився без батька, але мати змогла дати синові ґрунтовну освіту. Ще юнаком він навчився любити Україну її народ та рідну мову. Пилип Морачевський залишив нащадкам один з найперших і найкращих перекладів Євангелія українською мовою.

В урочистому заході взяли участь представники Лосинівської селищної ради,  родичі Пилипа Морачевського,  високопреосвященніший Євстратій архієпископ  Чернігівський та Ніжинський, гості з м. Києва, жителі села, учні та вчителі Сальненського НВК.

Під час проведення заходу учні Олександра Снісаренко, Роман Макух, Юлія Макаренко та Лариса Самофал читали вірші та уривки з поем написані П.Морачевським.

Право відкрити меморіальну дошку було надано  голові селищної  ради Володимиру Андрійцю та далекій родичці Пилипа Морачевського  Тетяні Котенко. Високопреосвященніший Євстратій архієпископ  Чернігівський та Ніжинський  провів освячення меморіальної дошки.

Після чого всі присутні були запрошені у фойє сільського клубу щоб  переглянути документальну, хронологічну виставку життя Пилипа Марачевського та інсценізовану біблійну виставу про будівництво Вавилонської вежі, яку продемонстрували та підготували учні Сальненського НВК.  Народний аматорський родинний  ансамбль «Берегиня» виконав пісню  «З Богом у серці» .

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь