Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ПІСНЯМИ СОЛОВ’Я  ВСМІХАЄТЬСЯ ЛОСИНІВКА МОЯ…

Дата: 01.07.2019 17:16
Кількість переглядів: 2135

Кожен населений пункт має свою історію, свої традиції та надбання, видатних та працьовитих односельчан. Приводом згадати цю історію, вшанувати поважних людей, похвалитися здобутками громади є відзначення Дня селища.

Фото без опису

29 червня 2019 року зібрались на центральній площі смт. Лосинівка  мешканці та гості, щоб відсвяткувати День селища. На свято зібралися люди різної долі, різних життєвих уподобань, різних професій, але всіх об'єднувало одне почуття – любов до малої батьківщини.

Селищний голова Володимир Андрієць привітав всіх зі святом, побажавши розквіту нашій Лосинівці та всій громаді в цілому, міцного здоров’я та добробуту, наголосивши, що такі свята дають громаді надію на краще життя і спонукають людей вірити в себе і у свої можливості. Найкращих із найкращих лосинівчан відзначив грамотами та подяками. Розділити радість свята прибули поважні гості: Олександр Кодола – народний депутат України, Анатолій Гунько – голова громадської організації  «Правозахист плюс», Любов Зубицька -  кандидат в депутати Верховної ради, Дмитро Лінько-  народний депутат України , Олександр Харченко -  голова Чернігівського  земляцтва, Сергій Охонько- депутат обласної  ради, Микола Шматок – депутат обласної ради, Тамара Стратілат – помічник народного депутата України Олександра Кодоли, Вячеслав Івашин – голова Ніжинської РДА, Олег Бузун – голова Ніжинської районної ради, Ігор Калініченко – голова Сальненської  первинної мисливської організації «Українське товариство мисливців та рибалок», Сергій Ступак – голова ГО "Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану ", Володимир Олешко -  директор ТОВ «Украгроуспіх», Микола Чуприна – директор СТОВ «РІД», Василь Снісаренко – директор «Украгророзвиток», Михайло Василенко та Станіслав Ременюк – керівники ТОВ «Агронадія», Сергій Селютін – керівник ТОВ «Агрофірма « Лосинівська», Володимир Мозговий – керівник третього відділення ПП «Агропрогрес», Віктор Іллюшко - представник Всеукраїнського добровольчого корпусу.  З нагоди Дня селища мешканцям громади були вручені подяки та грамоти від гостей.

Надзвичайно зворушливо вітали найстаршу жительку селища Лосинівки Катерину Ременюк, якій виповнилося 105 років.

Бурхливими оплесками вітали сім’ю Андрієць – Вадима та Людмилу, які стали на весільний рушник. Лунали вітання й для наймолодшого жителя нашого селища Вадима Олійника.

На святі було задіяно багато різних зон: творча (аніматори та майстри з аквагриму), дитяча з батутами, спортивна та торгівельна зона (де всі бажаючі могли придбати різноманітні смаколики та різний товар вжитку). Для малечі працювало безліч атракціонів. Насиченою і цікавою в цей день була програма спортивних заходів за активної участі молоді селища.

Виставка мисливських трофеїв була зохоплюючою.  Макети козлів й козулі, бобра й дикої качки прикріплені на стенді, не пропускали жодного. Від цього всього і діти і дорослі не могли відвести очей.

Також було розміщено фотозону  та дошку ідей де протягом цілого дня  всі охочі мали можливість зробити фото на згадку  та залишити своє побажання громаді на майбутнє, висловити ідею для її розвитку чи запропонувати нововведення.

Таке квітуче селище, як Лосинівка має дуже багато талантів. І хоч деякі виїзжають у місто, але ніколи не забувають свою маленьку Батьківщину, своє рідне селище. Одним із таких є вихідець із нашого селища, який на даний час   проживає в м.Ніжин, але не байдужий до рідного селища, бере активну участь в його житті це - Віктор Литовченко. Він написав другу частину книги про Лосинівку та презентував її на відкритті свята.

Хвилини насолоди усім присутнім протягом кількох годин дарували хореографічний колектив «Мрія» Ніжинського району дитячої школи мистецтв під керівництвом Наталії та Юлії Ващенко, художні колективи: народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Горлиця» під керівництвом Валентини Гавриляко та ансамбль народної пісні  «Душі криниці» під керівництвом Василя Боровика Лосинівського будинку культури, вокальний ансамбль «Калина» та «Троїсті музики » Сиволозького сільського клубу Плисківської ОТГ, аматорський хоровий колектив «Світанок» (благодійний фонд Івана Куровського) с. Степові Хутори та учні Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. під керівництвом Валерія Дерев’янка- Юлія Петрик , Аліна Калініченко та Валерія Божа. Завітав і гість з міста Ніжина – співак Аветіс Балаянц. Родзинкою на святі був виступ народного артиста України Павла Зіброва за підтримки голови  ГО «Правозахист плюс» Анатолія Гунька.

З нетерпінням усі присутні чекали розіграшу святкової безпрограшної лотереї. Ще довго над селищем розливалась музика, жарти і сміх. МАSTER DJ завершив свято дискотекою.

Селищний голова Володимир Андрієць  та виконавчий комітет Лосинівської селищної ради  висловлює вдячність за надану спонсорську допомогу спонсорам: Олександру Кодолі,  Анатолію Гунько, Ігорю Калініченку, Сергію Селютіну, Михайлу Василенку, Станіславу Ременюку, Володимиру Олешку, Миколі Чуприні, Василю Снісаренку, Віталію Осипенко, Володимиру Мозговому, Сергію Ступаку, Михайлу Шумейку, Анатолію Івашко, Віталію Ужищенку та приватним підприємцям, а саме: Олені Білан, Валерію Калініченку, Володимиру Топольському, Сергію Дяченку, Сергію Анотолійовичу Друзю, Сергію Сергійовичу Друзю, Олександру Овраменку, Оксані Сукач, Світлані Уніат, Катерині Мохно, Роману Герасименку.

Особлива подяка  працівникам комунального підприємства  «Промінь» за підтримку чистоти та порядку на всій території  до проведення, під час та після проведення свята. Також велика вдячність всім мешканцям, за підтримку та порозуміння .

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь