A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У САЛЬНОМУ ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ СЕЛА

Дата: 05.08.2019 10:54
Кількість переглядів: 1143

Уже п’ять років поспіль, мешканці сіл Сальне та Садове  відзначають День села. Цьогоріч день села святкували 3 липня 2019 року.

З самого ранку на території сільського клубу зібралось чимало гостей та жителів: і дорослих, і дітей котрі з’їхались до свого рідного куточка, які тут народились, виросли, відчули справжню материнську любов та цінні поради батька, щоб відсвяткувати таке прекрасне свято.

Свято розпочалося з молебені, яку провів настоятель церкви Пресвятої Богородиці Отець Василь.

З теплими словами до мешканців та гостей сіл Сальне та Садове звернулися: голова Лосинівської об’єднаної територіальної громади – Володимир Андрієць, староста сіл Сальне та Садове- Ніна Броварчук, голова громадської організації «Правозахист плюс» - Анатолій Гунько, голова Ніжинської РДА - Вячеслав Івашин, голова Ніжинської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану - Сергій Ступак, директор СТОВ «РІД» - Микола Чуприна, директор «Украгророзвиток» - Василь Снісаренко, голова ради ветеранів сіл Сальне та Садове  – Григорій Карапута. Бажали селу розквіту, міцного здоров’я, злагоди та добробуту у кожній родині та наголошували про те, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

Подяками Лосинівського селищного голови та грамотами голова Ніжинської РДА були відзначені мешканці та вихідці села Сальне за активну участь у святі, їхню активну життєву позицію, небайдужість до розвитку своєї малої батьківщини.

 В цьому  році виповнюється 90 років мальовничому селу Садове. Ведучі свята познайомили всіх коротко з історією його утворення. Після чого розпочався кількагодинний святковий концерт.  Під час свята мешканка села Софія Покрасьон подякувала Анаталію Гульку за добрі справи та подарувала на згадку рушник, який вишила власноруч.

Ведучі свята від усього серця вітали теплими словами та вручили подарунки  подружжям, котрі прожили в шлюбі 50 та більше років разом. Цього року святкують Золоте Весілля – 50 років шлюбу Микола та Софія Грудина з с.Сальне та Кам’яне Весілля- 67 років Микола та Євдокія Сукач з с.Садове.

Не залишився без подарунків новонароджений козачок – Іван Донець. Також у цей святковий день були вручені подарунки дошкільнятам. Бурхливими оплесками вітали  старожилів - переможців номінації «90+», а саме: Наталію Чуприну, Варвару Корольову, Варвару Петрик, Марфу Соболь, Варвару Реку, Лідію Голубовську та подружжя - Миколу  та Варвару Шуст.

Родзинкою свята  був виступ Народного артиста України Павла Дворського з синами: В’ячеславом та Павлом молодшим  за підтримки голови  ГО «Правозахист плюс» Анатолія Гунька.

Радували своїм співом усіх присутніх протягом кількох годин працівники відділу культури та туризму Лосинівської селищної ради: Наталія Опанасенко та Яна Река, працівники Лосинівського будинку культури: Валентина Гавриляко, Світлана Ващенко, Валерій Дерев’янко, ансамбль народної пісні  «Душі криниці» під керівництвом Василя Боровика та учениця 6 класу Сальненського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІст.- Світлана Галета.

Протягом свята діяла: святкова ярмарка, де всі охочі могли придбати різні смаколики, для дітлахів, надувна гірка та аніматори. Дитячій радості не було меж. Всі бажаючі були запрошені до солодкого святковаго столу де на них чекали різні солодощі та прянощі. Окрім концерту гості та мешканці сіл мали змогу скоштувати  безкоштовний козацький куліш, приготовлений вихідцем із с.Садове, який на даний час проживає в смт.Лосинівка -Григорієм Яременеко. Скоштували чимало охочих.

Відразу, після закінчення святкової програми перейшли до найінтригованішої частини, яку всі так чекали - розіграшу лотереї. Завершилося дійство святковою дискотекою. Всі присутні отримали масу задоволення та багато приємних вражень.

 Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради за таке народне гуляння висловлює щиру  подяку: голові Громадської організації «Правозахист плюс» Анатолію Гуньку, керівнику СТОВ «Рід» Миколі Чуприні та всім хто долучився до організації проведення Дня села Сальне.

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь