Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР ДЕНИС ШМИГАЛЬ ПРЕДСТАВИВ ПОЕТАПНИЙ ПЛАН ЗНЯТТЯ ОБМЕЖЕНЬ

Дата: 27.04.2020 09:30
Кількість переглядів: 396

Вихід з карантину буде складатися з п'яти етапів, перший з яких має розпочатися з 11 травня. Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми «Подробиці» на телеканалі «Інтер» у п'ятницю, 24 квітня.

Фото без опису

Він зазначив, що, базуючись на цифрах і розрахунках Національної академії наук України, Кабінет Міністрів має підстави говорити про те, що зростання приросту хворих, яке можна назвати наступним піком, очікується з 3 по 8 травня.

«З 11 травня, я сподіваюся, ми розпочнемо перший етап виходу з карантину, коли ми послабимо певні обмеження, починаючи з можливості відвідувати парки, сквери. Дамо дозвіл на роботу магазинів оптової і роздрібної торгівлі непродовольчими товарами тощо», – сказав очільник Уряду.

За його словами, наступний етап виходу з карантину – це той етап, коли почне знижуватися рівень захворюваності і почнуть вивільнятися від хворих медичні заклади.

«Третій, четвертий і п'ятий етапи – це фактично завершення карантину. Крім цього є так звані червоний, помаранчевий, жовтий, зелений рівні – це коли ми зможемо розумними заходами управляти в тих точках, де виникають спалахи. Це окремі території, міста, області, райони», – зазначив Денис Шмигаль.

Він також повідомив, що вже є розуміння того, як поетапно буде запускатися громадський транспорт та з якими обмеженнями Україні доведеться жити.

«Це так звана «економіка недоторканності»: соціальна дистанція, засоби індивідуального захисту і, відповідно, ті обмеження, в яких ми живемо вже сьогодні і будемо змушені жити в цьому році точно, можливо й в наступному», – зазначив Прем'єр-міністр.

За його словами, така модель поведінки має бути сприйнята і використовуватися суспільством у майбутньому.

 

За матеріали сайту Кабінету Міністрів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь