Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ПРО ШКІДЛИВІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНИХ КВІТІВ НА КЛАДОВИЩАХ

Дата: 27.04.2020 15:04
Кількість переглядів: 742

 В останні десятиліття виникла традиція прикрашати могили на кладовищах штучними квітами. З одного боку людям дуже зручно прикрашати могили  недорогими гарними квітами, які не в’януть і не потребують додаткового догляду майже протягом року. Особливо цю зручність відчувають ті люди, які живуть далеко від поховань своїх рідних.

Фото без опису

Але з іншого боку пластикові квіти несуть негативні наслідки для екології. Їх спалюють, чим спричиняється виділення численних токсичних речовин, зокрема діоксин, що є дуже шкідливим для довкілля та небезпечним для здоров’я і життя людей, може призвести до виникнення ракових захворювань.

Питання  «Про шкідливість використання штучних квітів на кладовищах » було розглянуто  на засіданні  виконавчого комітету  Лосинівської селищної ради, де прийняте відповідне рішення. (З даним рішенням можна ознайомитися за посиланням:  https://losynivska-gromada.gov.ua/rishennya-vikonavchogo-komitetu-16-41-25-13-04-2017/ ).

Радимо пластикові квіти замінити на живі квіти чи паперові, сухоцвіти тощо. Вони прослужать довше, не нашкодять здоров’ю та збережуть довкілля.

Пам’ятаймо, що наші вчинки є прикладом для наслідування прийдешніх поколінь і саме від нас залежить, який спадок залишимо нашому майбутньому.

         Тож будьмо свідомими та відповідальними!

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь