A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У САЛЬНЕНСЬКИЙ БІБЛІОТЕЦІ  З’ЯВИЛАСЯ КНИГА ЗЕМЛЯКА, ВІТАЛІЯ ПРИГОРОВСЬКОГО

Дата: 14.07.2020 16:01
Кількість переглядів: 567

Хто з нас не любить книжок? Дійсно, важко уявити таку людину. У народі кажуть: "Хто багато читає, той багато знає". Кожен — інтелігент, бізнесмен, робітник — має хоча б невеличку особисту бібліотеку.  Книга в Україні завжди користувалася великою пошаною. " Книга — це ріка, що наповнює світ, це джерело мудрості" — писав давньоукраїнський літописець.

Фото без опису

У Сальненський бібліотеці  ознайомились з книгою земляка Віталія Пригоровського.  Пригоровський Віталій Михайлович народився 19 грудня 1935 р. в селі Сальне, Ніжинського р-ну. Після закінчення місцевої семирічки, продовжував навчання в середній школі сусідньої Лосинівки. Перші вірші почали народжуватись ще з шкільної парти.

Далі історико-філологічний факультет в Ніжинському педагогічному інституті ім. М.Гоголя. Трудову діяльність розпочав 1956р. У Ніжині тривалий час працював заступником редактора, потім редактором міської газети. Мав почесне звання – заслужений журналіст України.

Віталій Михайлович дослідив і опублікував історію школи в селі Сальне під назвою «Школа в Сальному».

Віталій Пригоровський не встиг опрацювати рукописи своїх віршів, щоб видати збірку. Він відійшов у вічність 26.06.2017 року. Важка хвороба перервала його творчість. Але його молодший брат, взяв на себе цей клопіт в пам'ять про порядну, чесну, скромну і працьовиту людину і опублікував збірку віршів. Не забув і Микола Михайлович про рідне село, яке так любив Віктор і завжди згадував з такою ніжністю і теплотою. І коли вийшла збірка «Я буду вічно молодим» за нагоди відвідав село та подарував у сільську бібліотеку. Тематика віршів різна від патріотизму до лірики. Кожний читач знайде для себе те, що йому близьке, рідне і зрозуміле.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

За матеріалами

відділу культури та туризму Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь