A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ВІДБУВСЯ СХІД СЕЛА У ШАТУРІ

Дата: 06.03.2018 16:51
Кількість переглядів: 1147

06 березня 2018 року в селі Шатура відбувся схід села. 

Фото без опису

Взяли участь  у заході: голова Лосинівської об’єднаної територіальної громади  Володимир Андрієць,  представник народного депутата України Олександра Кодоли - Тамара Стратілат, секретар Лосинівської селищної ради Кошарна Наталія, представник оренди земельних паїв директор третього відділення  ПП «Агропрогрес» Мозговий Володимир, представник третього відділення ПП «Агропрогрес» Сеник Тетяна та мешканці села.

 Схід села розпочала староста   Петренко Людмила, яка  прозвітувала про  роботу старостинського округу с. Шатура за 10 місяців.  Було зазначено , що станом на 01.01.2018р. в селі Шатура проживає та зареєстровано 485 особи  (з них: 213-чоловіки, 272-жінок, 11 осіб  одиноких громадян, 231 особи працездатного населення, 17- безробітних, 5 осіб тимчасово виїхавших, 170 особи  працюючого населення, 190 - громадян пенсійного віку, 14 дітей дошкільного віку та 38  дітей шкільного віку). На території старостинського округу знаходиться 310 дворів, з них жилих-210. Проблемою цього округу являється демографічна ситуація. За минулий рік народилося дві  дитини, а померло тринадцять осіб. На території села проживають переважно люди похилого віку, працездатного населення – 84особи. В населеному пункті проживає 11 одиноких самотніх непрацездатних громадян. Вони знаходяться на обслуговуванні соціального працівника. Даній категорії жителів надається допомога з різних питань, зокрема в доставці замовлених продуктів харчування, медикаментів, в приготуванні їжі, в обробітку присадибної земельної ділянки  тощо.

 Щодо медицини, то на території громади працює фельдшерський медичний пункт, який знаходиться у підпорядкуванні Лосинівського центру первинної  медико-санітарної допомоги. Медичне обслуговування населення здійснюється на належному рівні. Фельдшер має необхідні ліки, щоб надати першу медичну допомогу.

На території села діє поштове відділення, в якому працюють два працівники. Жителі села можуть сплачувати за спожитий газ, електроенергію, отримати пенсію, передплатити періодичні видання, придбати товари першої необхідності навіть вдома, коли отримують пенсію.

 Молодь проводить своє дозвілля в сільському клубі. На даний час відвідувачі сільського клубу можуть пограти в теніс, шашки, шахи, більярд. В приміщенні клубу працює сільська бібліотека.

Голова Лосинівської ОТГ ознайомив мешканців села Шатура про проведену роботу по всій громаді за минулий рік  та  розповів про плани роботи на наступний 2018 рік. Володимир Андрієць зазначив,що в Шатурський НВК «ЗНЗ-ДНЗ»І-ІІІ ступенів закуплені торф’яні брикети на суму 59400,00грн., паливні дрова на суму 15200,00 грн., ванну мийну кухонну на суму 4725,00 грн. Проведено ремонт доріг комунальної власності  на суму  1246618,85 та  виготовлення проектно-кошторисної документації по вул. Шевченка на суму 34822 грн.

Під час зборів громадян Тамара Стратілат поінформувала про діяльність народного депутата  Олександра Кодоли за три роки роботи. За сприяння Олександра Кодола були виділені кошти для дитячого майданчика в селі Шатура в сумі 100 тис.грн. Для  Шатурського НВК «ЗНЗ - ДНЗ» І-ІІ було виділено 45 тис.грн. для придбання ноутбука, інтерактивної дошки та акустичної системи.  Для покращення здоров’я громадян народний депутат вручив фельдшерську сумку для Шатурського фельдшерського медичного пункту та велосипед. Також цього року в селі Шатура  буде встановлена додаткова зупинка.

 Представник оренди земельних паїв директор ПП  «Агропрогрес» Мозговий Володимир повідомив  про те, що підприємство орендує та обробляє 1774 га землі, повністю розрахувалась з громадянами за паї, сплативши 8 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

  На загальних зборах громадян розглянули  найбільш актуальні питання для мешканців села Шатура. Стосувались вони закінчення ремонту дороги, який розпочався в минулому році, ремонту сільського клубу, опалення бібліотеки, насадження парку, поточний ремонт ФАПу, чистки ставка та його відновлення, встановлення графіку вивозу побутових відходів та зміни графіка руху автобуса Ніжин – Шатура - щоб перший рейс автобуса був на 20 хвилин раніше.

Здавалося, не глобальні проблеми, але надзвичайно важливі. Тож Лосинівська об’єднана територіальна громада і в подальшому докладатиме зусилля  для вирішення проблемних питань та покращення розвитку інфраструктури в селі Шатура.

Староста  села Людмила Федорівна, подякувала  всім своїм односельцям, депутатам, апарату селищної ради, орендарям земельних паїв за порозуміння, підтримку та допомогу.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

                           Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь