A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ПРОВІВ ВИЇЗДНИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

Дата: 27.01.2021 22:24
Кількість переглядів: 415

Відповідно до плану роботи Лосинівської селищної ради сьогодні селищний голова Анатолій Стрілець провів виїзні приймальні у Терешківці, Шняківці, Сальному. Разом з головою прийом поводили заступник, керуючий справами виконавчого комітету Оксана Мелашенко, спеціаліст-землевпорядник селищної ради Лідія Заболотня, старости Лідія Смоленська та Тетяна Улько.

Фото без опису

Загалом на прийомі побувало близько 40 чоловік. Були і колективні звернення, і особисті.

Найбільше людей в цьому регіоні турбує питання налагодження автобусного сполучення з містом Ніжин. І конкурс нібито пройшов, і переможця визначено, але їздити цей переможець з певних причин відмовляється. Власними силами селищна рада організовує підвіз жителів цих сіл до Лосинівки тричі на тиждень, де вони можуть пересісти на автобус Ніжин-Лосинівка і доїхати до Ніжина, але це не зовсім зручно. Тому було вирішено звернутись з листом до обласної державної адміністрації щодо налагодження автобусного сполучення Ніжин-Терешківка, оскільки права на проведення конкурсу на цей маршрут залишаються за ними.

Друге питання – земля. Далеко не всі жителі сіл отримали землю для ведення особистого селянського господарства (до 2-х га), а земель уже майже не залишилось. Тому селищний голова зазначив, що до цього питання потрібно підходити дуже виважено, визначити всі вільні землі, проаналізувати подані заяви, обговорити питання з активами сіл (у Шняківці з цією метою створили навіть спеціальну комісію), щоб і людей не образити і хоч якийсь земельний резерв залишити.

Турбує жителів і питання питної води. В колодязях вона пропала, а в свердловинах – не придатна для вживання. Тому і над цим питанням потрібно думати. Вихід знайшли сальненці, дякуючи місцевому сільгосппідприємству «Рід», керівник та депутат селищної ради Микола Чуприна, там зробили свердловину в центрі села і за водою їдуть тепер навіть із ближніх сіл.

Потрібно завершити питання облаштування вуличного освітлення. На що Анатолій Стрілець пообіцяв, що як тільки відступлять холоди, роботи будуть відновлені.

Запуск в роботу флюорографічного кабінету при Лосинівській амбулаторії (зараз не працює через відсутність працівника), збільшення ліжок денного стаціонару а Лосинівській амбулаторії, організація вивозу побутового сміття в населених пунктах, ремонт доріг – це далеко не увесь перелік проблемних питань, з якими сьогодні прийшли мешканці сіл до селищного голови. Є питання в компетенції селищної ради, є в компетенції інших органів, але якщо вони стосуються життєзабезпечення населених пунктів громади - мають всі бути на контролі в селищного голови.

Поки селищний голова спілкувався з жителями в приміщеннях старостатів, працівники соціальних служб Лариса Темчурова та Зоя Гарда відвідали сім’ї, які потребують соціального супроводу та підтримки.

Перелік доручень, підготовлених за наслідками виїзної приймальні вийшов досить довгий. Будемо працювати!

Фото без опису

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь