Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

СТРАТЕГІЯ ГРОМАДИ, ЯК ЗАПОРУКА ЇЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

Дата: 04.02.2021 13:10
Кількість переглядів: 470

Протягом 1-2 лютого на території Лосинівської громади працювали учасники польсько-української експертної групи, яка створена в рамках програми DOBRE, Оксана Колісник та Магдалена Братко, мета якої: підготовка діагностичного звіту передумов для сталого розвитку нашої громади. Також на онлайн-звязку з Польщі з нами постійно був ще один учасник групи – Пшемислав Фенрих.

Фото без опису

Під час перебування в громаді учасники групи зустрілись з представницькою групою громади, яка в найближчому майбутньому стане робочою групою зі стратегічного планування розвитку. Познайомились з роботою закладів освіти, культури – відвідавши Лосинівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Центр дитячої та юнацької творчості, Лосинівський будинок культури. Разом з працівниками профільних відділів селищної ради обговорили проблеми в житлово-комунальному господарстві, земельних відносинах, в наданні соціальних послуг. На зустрічі з працівниками фінансового відділу та відділу бухгалтерського обліку і звітності розглянули основні напрямки формування селищного бюджету та джерела його наповнення.

Другий день візиту учасники групи разом із заступником селищного голови Оксаною Мелашенко та головним спеціалістом виконавчого комітету з питань розвитку територій Оксаною Гайдей відвідали Світанківський та Сальненський старостати. Під час цих візитів обговорили із старостами проблеми і можливі напрямки розвитку старостатів, відвідали навчальні заклади, із звісно ж не могли не побувати у Світанківському музеї україно-чесько-словацької дружби.

Цього ж дня провели зустріч з працівниками Центру первинної медико-санітарної допомоги та Лосинівської амбулаторії ЗПСМ, обговорили напрямки діяльності комунальних підприємств «Благоустрій» та «Промінь», відвідали соціальний гуртожиток.

На завершення візиту була проведена зустріч з представниками депутатського корпусу, членами виконкому та представниками бізнесу, на якій обговорювались можливі напрямки співпраці усіх суб’єктів діяльності на території громади: влади, представників громадянського суспільства та бізнесу.

Підсумовуючи зустріч селищний голова Анатолій Стрілець зазначив, що стратегічний план розвитку – це дуже важливий документ для громади. Адже складаючи його ми виявляємо наші сильні і слабкі сторони, бачимо де у нас все добре, а де маємо допрацювати. А ще ми рухаємось у розвитку не хаотично рік від року, а згідно конкретного плану, створити і реалізувати який ми зможемо лише спільними зусиллями.

Дякуємо усім, хто був задіяний протягом цих двох днів до обговорення питань, а також за сприяння у діагностиці передумов сталого розвитку громади. Чекаємо колег з польсько-української спільної групи з результатами діагностики на початку березня цього року.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь