A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

СТРАТЕГІЯ ГРОМАДИ, ЯК ЗАПОРУКА ЇЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

Дата: 04.02.2021 13:10
Кількість переглядів: 456

Протягом 1-2 лютого на території Лосинівської громади працювали учасники польсько-української експертної групи, яка створена в рамках програми DOBRE, Оксана Колісник та Магдалена Братко, мета якої: підготовка діагностичного звіту передумов для сталого розвитку нашої громади. Також на онлайн-звязку з Польщі з нами постійно був ще один учасник групи – Пшемислав Фенрих.

Під час перебування в громаді учасники групи зустрілись з представницькою групою громади, яка в найближчому майбутньому стане робочою групою зі стратегічного планування розвитку. Познайомились з роботою закладів освіти, культури – відвідавши Лосинівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Центр дитячої та юнацької творчості, Лосинівський будинок культури. Разом з працівниками профільних відділів селищної ради обговорили проблеми в житлово-комунальному господарстві, земельних відносинах, в наданні соціальних послуг. На зустрічі з працівниками фінансового відділу та відділу бухгалтерського обліку і звітності розглянули основні напрямки формування селищного бюджету та джерела його наповнення.

Другий день візиту учасники групи разом із заступником селищного голови Оксаною Мелашенко та головним спеціалістом виконавчого комітету з питань розвитку територій Оксаною Гайдей відвідали Світанківський та Сальненський старостати. Під час цих візитів обговорили із старостами проблеми і можливі напрямки розвитку старостатів, відвідали навчальні заклади, із звісно ж не могли не побувати у Світанківському музеї україно-чесько-словацької дружби.

Цього ж дня провели зустріч з працівниками Центру первинної медико-санітарної допомоги та Лосинівської амбулаторії ЗПСМ, обговорили напрямки діяльності комунальних підприємств «Благоустрій» та «Промінь», відвідали соціальний гуртожиток.

На завершення візиту була проведена зустріч з представниками депутатського корпусу, членами виконкому та представниками бізнесу, на якій обговорювались можливі напрямки співпраці усіх суб’єктів діяльності на території громади: влади, представників громадянського суспільства та бізнесу.

Підсумовуючи зустріч селищний голова Анатолій Стрілець зазначив, що стратегічний план розвитку – це дуже важливий документ для громади. Адже складаючи його ми виявляємо наші сильні і слабкі сторони, бачимо де у нас все добре, а де маємо допрацювати. А ще ми рухаємось у розвитку не хаотично рік від року, а згідно конкретного плану, створити і реалізувати який ми зможемо лише спільними зусиллями.

Дякуємо усім, хто був задіяний протягом цих двох днів до обговорення питань, а також за сприяння у діагностиці передумов сталого розвитку громади. Чекаємо колег з польсько-української спільної групи з результатами діагностики на початку березня цього року.

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь