A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ВІД ПОЗИЦІЇ ШНЯКІВЧАН ЗАЛЕЖАТИМЕ ДОЛЯ ЗЕМЛІ

Дата: 25.02.2021 19:22
Кількість переглядів: 397

Проблема землі у Лосинівській громаді стоїть гостро. Надія одержати до 2 га землі у власне користування, що передбачено законом, не полишає сільських мешканців. Не обійшла ця проблема і жителів села Шняківка. Щоб розв’язати її, вони навіть земельну комісію утворили. На одному з її засідань побували селищний голова Анатолій Стрілець та працівники земельного відділу громади.

Фото без опису

У шняківчан з розподілом решти вільних земель не так все і гладко. Земельні ділянки, які позначені на карті земельних угідь села (шняківчани її мають) знаходяться у різних місцях. Вони не всі рівноцінні. Одні під торфовищами, інші – під лозняком. Є й такі, що вздовж річки. Такі класифікуються як «санітарні», а тому розподілу не підлягають. Де ж вихід із ситуації, яка склалася?

Усім бажаючим отримати додаткові земельні наділи, а таких на даний час виявилося 46, по 2 га ніяк не вийде. Та і це ще не все. А чи всіх бажаючих задовольнить такий розподіл? Адже одним дістанеться краща земля, іншим – гірша.

-А чи не доцільніше, - пропонує свій варіант розв’язання земельного питання в Шняківці очільник громади, - ці землі не роздати, а сформувати з них резервний фонд. Щоб, наприклад, при потребі надавати їх для ведення господарства новоприбулим сім`ям. Або віддати в руки інвестору і таким чином мати додаткові кошти на благоустрій села.

На засіданні випливло й інше, не менш важливе для шняківчан питання, - несанкціоноване використанням городів, власники яких з тієї чи іншої причини полишили їх. Нові, так звані «господарі», почали засівати їх соєю. При цьому використовують гербіциди, які вкрай небезпечні для здоров’я людей. Як відвернути це лихо? Виявлено й факт незаконного привласнення 9 га землі одним із жителів села.

Всі ці проблемні земельні питання заплановано винести на обговорення на сході села. Бо тільки від позиції шняківчан буде залежати їх остаточне вирішення. А поки що постановили: роздачу земель призупинити.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь