A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ГОЛОВНЕ, НЕ ЗУПИНЯТИСЯ НА ДОСЯГНУТОМУ! (інтерв’ю з Лосинівським селищним головою)

Дата: 26.02.2021 18:42
Кількість переглядів: 574

-Анатолію Олексійовичу! Варто тільки уважно перечитати новини сайту Лосинівської громади, щоб зрозуміти: голова громади короткими дистанціями не задовольняється. Довгі теж у його робочому графіку. То ви в Світанку, то в Галиці. Та де вас тільки немає. І все проблеми, проблеми. Від самого їх усвідомлення голова обертом іде. А ви ж ними живете, переймаєтеся. Чи не зависокий темп роботи взяли?

Фото без опису

-Саме той, що треба. А проблем вистачає. Життя їх ставить із шаленою швидкістю. Відкладати цей вантаж у довгий ящик – собі дорожче. Тому намагаюся вирішувати без зволікань. Як дозволяє закон, сумління і відповідальність. Добре, що моїми хорошими помічниками стали депутати, виконком. Їх підтримка, розуміння стають у нагоді. Добавляють сил і впевненості. Надихають. Разом ми велика сила.

-Недавно пронеслася історія зі спекуляцією землі в селі Перемога. Чи є щось нове з цього питання?

-Проблема землі у селі Перемога на слуху. Вона – актуальна. Трішки улігся спалах людського гніву. Але чи надовго? Коротко читачу нагадаю суть справи. За 3 дні до місцевих виборів 9 депутатів Перемозької селищної ради (із 14-ти) надали дозвіл на розробку проєктів на відведення земельної ділянки у приватну власність для 150 людей. Мова йде про 300 га землі (це п’ять земельних ділянок поблизу п’яти сіл: Перемоги, Гармащини, Богданівки, Станції Лосинівська і Чистого Колодязю.). Під час розподілу земель багатьох мешканців обділено. Це і викликало людський гнів. Які заходи вжиті? На дві земельні ділянки зараз накладений арешт. У поліції відкрили два кримінальні провадження за статтями про підробку документів і зловживання владою. На даний час триває досудове розслідування. Останнє слово за прокуратурою.

-У своїй роботі ви практикуєте виїзні приймальні. Що на сьогодні найбільше турбує жителів громади?

- Найбільше людей турбує питання налагодження автобусного сполучення з містом Ніжин. І конкурс нібито пройшов, і переможця визначено, але їздити цей переможець з певних причин відмовляється.

Власними силами селищна рада організовує підвіз жителів цих сіл до Лосинівки двічі на тиждень, де вони можуть пересісти на автобус Ніжин-Лосинівка і доїхати до Ніжина, але це не зовсім зручно. Тому звернулися з листом до обласної державної адміністрації щодо налагодження автобусного сполучення Ніжин-Терешківка, оскільки права на проведення конкурсу на цей маршрут залишаються за ними.

Друге питання – земля. Далеко не всі жителі сіл отримали землю для ведення особистого селянського господарства (до 2-х га), а земель уже майже не залишилось. До цього питання потрібно підходити дуже виважено, визначити всі вільні землі, проаналізувати подані заяви, обговорити питання з активами сіл (у Шняківці з цією метою створили навіть спеціальну комісію), щоб і людей не образити і хоч якийсь земельний резерв залишити.

Турбує жителів і питання питної води. В колодязях вона пропала, а в свердловинах – не придатна для вживання. Тому і над цим питанням потрібно думати. Вихід знайшли сальненці, дякуючи місцевому сільгосппідприємству «Рід», його керівнику та депутату селищної ради Миколі Чуприні, там зробили свердловину в центрі села і за водою їдуть тепер навіть із ближніх сіл.

Потрібно завершити питання облаштування вуличного освітлення. Як тільки відступлять холоди, роботи відновимо.

Запуск в роботу флюорографічного кабінету при Лосинівській амбулаторії (зараз не працює через відсутність працівника), збільшення ліжок денного стаціонару в Лосинівській амбулаторії, організація вивозу побутового сміття в населених пунктах, ремонт доріг – це наші проблемні питання, які вже сьогодні потребують вирішення. І хочу запевнити виборців – вони будуть вирішені!

-Лосинівська громада стала одним з переможців Програми USAID DOBRE

- Не тільки стала, а вже й почала активну співпрацю з нею. Основна ціль Програми – підтримка місцевого самоврядування. Вона повинна визначити в нашій громаді пріоритетні проблеми, допомагти їх вирішенню. Нас відвідала експертна група. Її ціль – спільна з Лосинівською громадою робота по розробці та вдосконаленню Стратегічного плану розвитку. Експерти Програми DOBRE працюватимуть із громадою над покращенням пріоритетних послуг, місцевого економічного розвитку, залучаючи мешканців до цих процесів. Також Програма надаватиме підтримку в реалізації проєктів, які оберуть мешканці громади. Тобто, передбачено співфінансування. Знання та можливості, які може дати Програма, будуть нам дуже корисними.

-Щойно громаду облетіла новина: у Лосинівці відкрито «Поліцейську станцію».

- Підтверджую: це справді так. У нас вже діє «Поліцейська станція». Ми її відкрили декілька днів назад, рекламували, бо маємо один з перших успіхів у розбудові громади. Дільничний інспектор нам потрібен. Сам час вимагав цього. Я розумів це і робив усе можливе, щоб така посада у громаді існувала. І ось моя мрія збулася! Дільничний офіцер - Роман Крючок - працюватиме виключно на території громади. Його головне завдання - сприяти роботі селищного голови, старост щодо забезпечення правопорядку, запобігання злочинності, протидії насильству, розкриттю шахрайства та інформуванню населення щодо попередження цих злочинів.

Робочий кабінет дільничного офіцера облаштовано, його забезпечено оргтехнікою. Будемо і надалі допомагати Роману Андрійовичу у його нелегкій роботі.

-На порозі весна. Щоб ви хотіли побажати мешканцям громади у весняний час?

-Бадьорості та оптимізму. Це перш за все. У природі настануть свої зміни - позитивні. Нам же весна подарує жагу до життя і невпинне бажання знаходити працю для рук. На повістці денній питання благоустрою. Багато чого, якщо не все, залежатиме від людей. Від їх свідомості, розуміння і уболівання за справу. Скажу більше - ми повинні вчитися бути господарями власної землі. Для когось це, можливо, прозвучить банально. Але повірте – без такого підходу нам немає сенсу рухатися вперед. Бо що то за рух без мети?! І чи принесе він позитивний результат в перспективі?!

Мені теж не прийдеться послаблювати роботу. Уже намічені плани на весняний період. Буду віддавати всі сили, щоб довести задумане до кінця. Саме головне для мене – результат. Розумію, що без допомоги жителів громади буде важко його досягти. Тому великого значення надаватиму подальшій співпраці з мешканцями громади, а також депутатами і виконкомом. Користуючись нагодою, хочу подякувати їм за плідну роботу у зимовий період. Що вимагав від нас зимовий час, ми зробили. Тепер головне, не зупинятися на досягнутому. Шукати ефективні шляхи вирішення проблем, які поставить перед нами весняна пора.

Редколегія видання «Вісник Лосинівської громади»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь