A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ВІДЗНАЧЕНО 207-У РІЧНИЦЮ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Т.Г.ШЕВЧЕНКА

Дата: 12.03.2021 14:11
Кількість переглядів: 762

09 березня 2021 року — 207 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка (1814–1861), українського поета, художника, мислителя.

Фото без опису

Тарас Шевченко — син українського народу. Батько України. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. Його вірші — джерело підтримки у скрутні хвилини для багатьох поколінь. Тарас Шевченко подарував Україні і світу такі чудові поетичні твори, як «Садок вишневий коло хати», «Сон», «Заповіт», що ввійшли до збірки «Кобзар».

Вірші поета можна прочитати більш ніж ста мовами світу. Серед них — японська, корейська, арабська і міжнародна мова есперанто. Найбільше перекладів Шевченка — німецькою, польською, англійською мовами.

На його честь встановили більше тисячі пам’ятників по всьому світу.

З нагоди 207- річниці від дня народження Тараса Шевченка у закладах освіти  Лосинівської ТГ відбулися різноманітні заходи.

У Лосинівській ЗОШ І-ІІІ ст. підготували і провели вікторину «Що ми знаємо про Шевченка»; виставку малюнків «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»; переглянули і обговорили  відеофільм про життя  та творчість  Тараса Шевченка та нового мультфільму «Як Шевченко став зіркою»; прослуховування творів Т. Шевченка у сучасному виконанні  популярних артистів; години спілкування  "Наш Тарас"

У день народження Тараса Шевченка у Перемозькому НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. пройшов урок поезій «Шевченко – дітям»(1-4 клас); єдиний урок літератури  «Шевченко - поет на віки» (5-7 клас); конкурс на краще читання віршів  «Тарасове слово - вічне та пророче» (8 клас); літературна вікторина «Чи знаєш ти Шевченка?» (9 клас); урок рідної мови  «Шевченко - символ України» (10-11 клас).

У Лосинівській ЗОШ І ст. протягом тижня проходили різноманітні заходи: вікторина з Lego «Що ви знаєте про життя Т.Шевченка?»; флешмоб до Дня народження Кобзаря; перегляд мультфільму про маленького Шевченка на You tube, ознайомлення з творчістю Т.Г.Шевченка; виховна година «Вшануймо Кобзаря»; конкурс рефератів на тему: « Життя та творчість Т.Г.Шевченка».

У Галицькій ЗОШ І-ІІІ ст. проведені класні години: «Ми тебе не забудем, Тарасе» (6 клас), «Історія монументів Кобзареві в Україні та за кордоном» (7 клас); «Шевченко й Ніжин» (9 клас); вікторина "Шевченкове слово" (6 клас) ; перегляд презентації «Дитячі роки Т.Г.Шевченка» (5 клас); тематичний диктант «Тарасова гора» (5 клас); музична мозаїка за творами Т.Г. Шевченка «Зоря моя вечірняя» (10 клас, 5-6 класи);  літературні читання «Зацвіла в лузі червона калина» (2-3 класи); шевченківський урок «Стежкою до Кобзаря» (8 клас); конкурс малюнків «Шевченко в моєму серці» (5-7 класи); конкурс- декларація, присвячений 207-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка; участь у Всеукраїнському конкурсі «ТГШ207: Таємниця генія Шевченка» (учні 5, 6, 9, 10 класів).

Такі заходи виховують патріотичні почуття, любов до рідної країни, природи. Дві весняні дати: 9 та 10 березня, а між ними 47 років життя… У нас, нащадків, попереду ще достатньо часу, щоб пізнавати і розкрити сторінки життя славетного Кобзаря.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь