Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ВІДЗНАЧЕНО 207-У РІЧНИЦЮ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Т.Г.ШЕВЧЕНКА  

Дата: 12.03.2021 16:15
Кількість переглядів: 1419

09 березня 2021 року — 207 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка (1814–1861), українського поета, художника, мислителя. Тарас Шевченко — син українського народу. Батько України.

Фото без опису

Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. Його вірші — джерело підтримки у скрутні хвилини для багатьох поколінь. Тарас Шевченко подарував Україні і світу такі чудові поетичні твори, як «Садок вишневий коло хати», «Сон», «Заповіт», що ввійшли до збірки «Кобзар».

Вірші поета можна прочитати більш ніж ста мовами світу. Серед них — японська, корейська, арабська і міжнародна мова есперанто. Найбільше перекладів Шевченка — німецькою, польською, англійською мовами.

На його честь встановили більше тисячі пам’ятників по всьому світу.

З нагоди 207- річниці від дня народження Тараса Шевченка у закладах освіти  Лосинівської ТГ відбулися різноманітні заходи.

У Лосинівській ЗОШ І-ІІІ ст. підготували і провели вікторину «Що ми знаємо про Шевченка»; виставку малюнків «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»; переглянули і обговорили  відеофільм про життя  та творчість  Тараса Шевченка та нового мультфільму «Як Шевченко став зіркою»; прослуховування творів Т. Шевченка у сучасному виконанні  популярних артистів; години спілкування  "Наш Тарас"

У день народження Тараса Шевченка у Перемозькому НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. пройшов урок поезій «Шевченко – дітям»(1-4 клас); єдиний урок літератури  «Шевченко - поет на віки» (5-7 клас); конкурс на краще читання віршів  «Тарасове слово - вічне та пророче» (8 клас); літературна вікторина «Чи знаєш ти Шевченка?» (9 клас); урок рідної мови  «Шевченко - символ України» (10-11 клас).

У Лосинівській ЗОШ І ст. протягом тижня проходили різноманітні заходи: вікторина з Lego «Що ви знаєте про життя Т.Шевченка?»; флешмоб до Дня народження Кобзаря; перегляд мультфільму про маленького Шевченка на You tube, ознайомлення з творчістю Т.Г.Шевченка; виховна година «Вшануймо Кобзаря»; конкурс рефератів на тему: « Життя та творчість Т.Г.Шевченка».

У Галицькій ЗОШ І-ІІІ ст. проведені класні години: «Ми тебе не забудем, Тарасе» (6 клас), «Історія монументів Кобзареві в Україні та за кордоном» (7 клас); «Шевченко й Ніжин» (9 клас); вікторина "Шевченкове слово" (6 клас) ; перегляд презентації «Дитячі роки Т.Г.Шевченка» (5 клас); тематичний диктант «Тарасова гора» (5 клас); музична мозаїка за творами Т.Г. Шевченка «Зоря моя вечірняя» (10 клас, 5-6 класи);  літературні читання «Зацвіла в лузі червона калина» (2-3 класи); шевченківський урок «Стежкою до Кобзаря» (8 клас); конкурс малюнків «Шевченко в моєму серці» (5-7 класи); конкурс- декларація, присвячений 207-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка; участь у Всеукраїнському конкурсі «ТГШ207: Таємниця генія Шевченка» (учні 5, 6, 9, 10 класів).

Такі заходи виховують патріотичні почуття, любов до рідної країни, природи. Дві весняні дати: 9 та 10 березня, а між ними 47 років життя… У нас, нащадків, попереду ще достатньо часу, щоб пізнавати і розкрити сторінки життя славетного Кобзаря.

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь