A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

КРАЄЗНАВЧЕ ДОСЛІДЖЕННЯ

Дата: 19.03.2021 13:22
Кількість переглядів: 549

Вчителі історії Сальненського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ступенів Надія Калініченко та Таміла Сукач розробили навчально-краєзнавчий посібник «Одарка Романова – маловідоме ім’я Ніжинського краю». Автори яскраво висвітлили життєвий шлях Одарки, яка народилася в селі Сальне.

Фото без опису

У ході пошукової роботи вони встановили, що Одарка Романова підтримувала дружні стосунки з Іваном Франком, родиною Косачів, Лисенків, Старицьких, Русових – людьми, які стояли в перших лавах національного руху української інтелігенції і вбачали в просвіті, письменстві найбільший шлях до здійснення своєї мети відродження національної свідомості українського народу . І саме це, на думку авторів вплинуло на становлення Одарки, як творчої особистості. Найвідомішими ліро-епічними творами О.Романової є «Легенда про Чорногуза або Бусола», «Мрія», «Івашко», «Віковічна кріпачка» та інші. Було встановлено, що життя і творчість Одарки Романової займає почесне місце в український літературі та історії рідного краю.

Нещодавно даний посібник успішно пройшов апробацію на науково-методичній раді Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, а навчально-краєзнавчі матеріали, що розміщені в ньому будуть у нагоді педагогам при вивченні історії Лосинівської територіальної громади.

Віктор КІЛЬОВИЙ, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та

спорту Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь