Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ДРУГИЙ ВІЗИТ ПО СТРАТЕГІЧНОМУ ПЛАНУВАННЮ

Дата: 22.03.2021 19:39
Кількість переглядів: 510

Протягом 18-19 березня з другим візитом на території Лосинівської громади працювали представники польсько-української експертної групи Програми DOBRE у складі Пшемислава Фенриха, Магдалени Братко та Оксани Колісник. Вони продовжили ознайомлення з громадою, розпочате у лютому цього року, та провели ключовий для підготовки діагностичного звіту щодо сталого розвитку громади захід – опрацювання SWOT- аналізу громади.

Фото без опису

З метою всебічного аналізу соціально-економічної ситуації в громаді та створення Стратегії сталого розвитку Розпорядженням селищного голови № 36-1 від 10.03.2021 року була створена робоча група по формуванню Стратегії сталого розвитку Лосинівської селищної територіальної громади. Члени цієї групи, які з метою дотримання карантинних обмежень були розподілені на дві підгрупи, провели кількагодинні зустрічі, обговорення та опрацювання SWOT- аналізу громади, які пройшли за участі представників польсько-української експертної групи. Під час SWOT- аналізу були визначені сильні та слабкі сторони в громаді, а також ризики та можливості зовнішнього впливу. Аналогічна робота була проведена і під час інтерактивної зустрічі зі шкільною та студентською молоддю. Варто вказати на неабиякий інтерес та бажання нашої молоді долучатись до справ громади, а також їх бачення проблем та можливих шляхів їх вирішення.

З метою більш глибокого аналізу громади члени польсько-української експертної групи відвідали Перемозький старостинський округ, де зустрілись з активом округу, побували у місцевій школі, сільському клубі, бібліотеці та поспілкувались з керівництвом ТОВ «ім. Прядка».

В Лосинівці відвідали Міжшкільний навчально-виробничий комбінат, Лосинівський хлібокомбінат. Значний інтерес і захоплення викликало в учасників групи відвідування сховища історичних артефактів, предметів старовини та спілкування з його засновником, настоятелем Свято-Троїцького храму Олегом Гугою.

За результатами SWOT- аналізу та вивчення ситуації в громаді члени експертної групи повинні подати своє бачення ключових цілей та стратегічних напрямків розвитку Лосинівської громади, які разом з нашими власними баченнями мають вилитись в єдину Стратегію сталого розвитку громади. Попереду ще 5 візитів членів експертної групи і напружена робота робочої групи громади і всіх, кому не байдуже яким шляхом ми будемо рухатись далі і як плануємо розвивати громаду.

***********************************************************

Захід проходив в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь