A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ЗВЕРНЕННЯ ДО МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ. НЕ ПАЛІТЬ ТРАВУ ТА СУХОСТІЙ! ВИ ТРУЇТЕ СЕБЕ ТА СВОЇХ ДІТЕЙ

Дата: 29.03.2021 16:44
Кількість переглядів: 1471

 Навесні на території нашої громади все більше відчутний дим від паління минулорічної трави та чагарників. Екологи застерігають: це має дуже серйозні наслідки і для здоров'я людей, і для природи. Зокрема, призводить до масштабних пожеж.  На жаль, часто люди ігнорують заклики не палити траву, навіть знаючи про шкоду від цього процесу.

Фото без опису

За березень місяць по Лосинівській ТГ виникло 7 пожеж. В результаті пожеж ніхто з громадян не постраждав, але пошкоджено майно.

Спалювання сухого листя і трави – ЗАБОРОНЕНО законом, в разі його порушення передбачена адміністративна, а в деяких випадках кримінальна відповідальність

Президент України Володимир Зеленський  у квітні 2020 року підписав закон про посилення захисту лісів та запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, який встановлює заборону на спалювання сухої трави в цих зонах.

Так, новий закон забороняє випалювати траву з порушенням встановленого порядку, сухої рослинності у прибережних смугах, вздовж річок, морів, морських заток і лиманів, навколо водойм та на островах, у середовищі розмноження та на шляхах міграцій тварин.

За знищення або пошкодження рослинності зловмиснику загрожує штраф розміром від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень. За ті самі дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожуватиме штраф у розмірі від 6120 до 12 240 гривень.

Шановні громадяни! Не провокуйте пожежі на відкритих територіях та дотримуйтесь елементарних правил безпеки. Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номерами «101» або

068-77-61-107 - Лосинівська МПО;

097-95-07-738 - Галицька ПСО;

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ТА ГОСТІ НАШОЇ ГРОМАДИ! Перед тим як виникне бажання підпалити суху траву чи сміття подумайте, що ви залишаєте нашим нащадкам. Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 Будьте свідомими! З турботою про довкілля та здоров'я кожного із нас.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь