A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ІНФОРМАЦІЯ ПРО РОБОТУ ЛОСИНІВСЬКОГО МІЖШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНО-ВИРОБНИЧОГО КОМБІНАТУ  У НАПРЯМКУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОРІЄНТАЦІЇ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ У 2020-2021 Н.Р.

Дата: 03.06.2021 16:41
Кількість переглядів: 483

 

Лосинівський міжшкільний навчально-виробничий комбінат трудового навчання і професійної орієнтації учнів є професійно-технічним навчальним закладом І атестаційного рівня, який здійснює професійну, навчально-виховну та профорієнтаційну підготовку старшокласників відповідно до наявної навчально-матеріальної бази, педагогічних кадрів та навчально-методичного забезпечення.

Фото без опису

Робочі навчальні плани розроблені відповідно до Типових навчальних планів і програм, затверджені наказом Міністерства освіти і науки України №947 від 13.10.2010 р. «Про затвердження Типової базисної структури навчальних планів для підготовки кваліфікованих робітників   у професійно-технічних навчальних закладах» і є обов’язковими для виконання. Професійна підготовка у Лосинівському МНВК проводиться по пяти ліцензованим робітничим професіях:

- водії автотранспортних засобів категорії „В”;

- водії автотранспортних засобів категорії „С-1”;

- трактористи 2 розряду;

- оператори комп’ютерного набору ІІ категорії;

- продавець ( з лотка на ринку).

         Комбінат обслуговує: Лосинівська ЗОШ – 14 учнів 10 класу водії категорії «С1» та 10 учнів 11 класу водії категорії «В» , Галицька ЗОШ – 8 учнів 10 класу та 3 учні 11 класу водії категорії  «С1», Талалаївська  ЗОШ -  6 учнів 11 класу водії категорії «С1», Безуглівський НВК – 5 учнів 10 класу, 6 учнів 11 класу водіїв категорії «С1» та 3 учні ОКН; Перемозький НВК – 5 учнів 10 класу водіїв категорії «С1»  та  Світанківський НВК – 5 учнів
 10 класу водії категорії «С1», з яких передані години для вивчення на профільному рівні предмету «Технологія».

         Навчання забезпечують: директор, заступник директора з НВР, два вчителі автосправи, два майстри по водінню автомобіля, сумісник вчитель ОКН.

Тривалість навчання при підготовці старшокласників становить два роки, відповідно до чинних нормативних документів та обсягу навчального матеріалу, що повинні засвоїти учні відповідно до кваліфікаційних характеристик та Держаних стандартів професійно-технічної освіти.

По професіях «Водії автотранспортних засобів категорії «В» і категорії «С1» та «Тракторист 2 розряду», у процесі теоретичних занять старшокласники вивчають призначення, будову, принцип дії, технічне обслуговування, технологічне регулювання, ознаки, причини і способи усунення основних несправностей тракторів та автомобілів, правила дорожнього руху і основи безпеки руху.

Професія „Оператор комп’ютерного набору” здобувається в класі обладнані комп’ютерною технікою, де учні здобувають базові знання по виконанню операцій з базами даних на комп’ютерному устаткуванні, працюють в текстовому редакторі з введенням тексту та його редагуванням, готують до роботи устаткування, використовують обладнання для передавання інформації на відстань відповідно до вимог призначених для цього програм, постійно вдосконалюють уміння та навички праці з клавіатурою.

Навчання у комбінаті забезпечується шляхом формування ключових компетентностей необхідні кожній людині для успішної життєдіяльності:
Навчальні комбінати відкривалися в 1975 році, як заклади по проведенню профорієнтаційної роботи по формуванню в учнів свідомого вибору робітничої професії та отримання однієї з цих професій.

Наш комбінат отримав ліцензію по підготовці робітничих професій з п’яти профілів. З 2016 року ліцензії стали безстроковими.  Підготовка водіїв по трьох категоріях проводиться згідно акредитації МВС, які теж стали безстроковими.
         В цьому році комбінат закінчило 23 учні середніх шкіл ( водії транспортних засобів – 20 учнів та ОКН – 3 учні).

Формування контингенту здобувачів освіти проводиться виходячи з потреб регіону в робітничих кадрах, в межах ліцензованого обсягу прийому та навчання. На навчання приймаються особи, які за своїм віком та станом здоров’я відповідають встановленим вимогам.

Прийом здобувачів освіти на навчання здійснюється згідно з Правилами прийому до Лосинівського МНВК. Для організації прийому здобувачів освіти щорічно створюється приймальна комісія, яку очолює директор комбінату. Зарахування здобувачів освіти проводиться відповідно до поданих заяв наказом по комбінату.

   Станом на 2021 – 2022 роки передбачено навчання учнів:

 

 з/п

Назва навчального закладу

Класи

8

9

1.

Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст..

42

40

2.

Перемозький НВК

10

8

3.

Галицька ЗОШ І-ІІІ ст.

9

5

4.

Талалаївська ЗОШ І-ІІІ ст..

10

6

5.

Безуглівський НВК

13

6

6.

Світанківський НВК

4

5

7.

Сальнянський НВК

5

1

                     Всього

93

70

 

Психолого-педагогічний супровід професійного спрямування організований з урахуванням навчальних, навчально-виробничих програм, планів виховної роботи. Він відбувається поетапно. У квітні-травні кожного року проводяться „Дні відкритих дверей”.

Формування навчальних груп визначається наказом директора, в якому вказується спеціальність, номер, склад навчальної групи, який не перевищує ліцензований обсяг.

Навчальні заняття організовуються за семестровою системою.

Вручення документів про освіту провести для 11-х класів – до 31 травня 2021 року.

   Особам, які опанували курс професійно-технічного навчання і успішно пройшли кваліфікаційну атестацію, присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень „Кваліфікований робітник” з набутої професії відповідної категорії та видається свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації, зразок якого затверджено  постановою Кабінету Міністрів України № 979 від 9 серпня 2001р.

 Крім навчання учнів в комбінаті організовані курси для навчання дорослого населення. На зароблені кошти було придбано легковий автомобіль ВАЗ, скутер, причіп для легкового автомобіля, ноутбук, стільці в кабінети, проводився ремонт та обслуговування навчальний кабінетів та автомобілів. На даний час в комбінаті навчаються  36 слухачів вечірніх курсів. Також проводиться перепідготовка водіїв на категорії «А» та «В» до 30 слухачів. Зароблені кошти передбачається витратити на ремонт приміщень комбінату та

 навчальних автомобілів.

  Подані документи до ГСЦ про зменшення терміну навчання  по категорії «В» з 9 місяців на 3 місяці, що дасть можливість збільшити кількість бажаючих навчатися.
  Плануємо продовжити навчання дорослого населення по профілях  «Трактористи» та «ОКН» на платній основі.

 

Директор Лосинівського МНВК                                        Петро КОСТЮЧЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь