A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ПРОГРАМА МЕНТОРСТВА В ДІЇ

Дата: 17.08.2021 11:23
Кількість переглядів: 400

Одним з компонентів програми DOBRE є програма Менторства в рамках якої за кожною громадою-учасницею четвертої кагорти (громада-менті) закріплюється громади з 1-3 катогрти, яка виборола право на менторство (громада-ментор). Предстваники громад повинні здійснити візити один до одного, щоб спільно обговорити напрацьовані проекти та програми які ралізовуються, чи плануються до реалізації з обох боків. Для Лосинівської громади ментором стала Миколаївська сільська територіальна громада Дніпропетровської області, яку ми обрали за результатами презентації та онлайн-ознайомлення з їх досвідом роботи.

Фото без опису

Першими розпочали серію візитів представники Лосинівської громади, які протягом 12-15 серпня відвідали Миколаївську громаду. Під час візиту ми мали змогу побачити як працюють проекти, які були започатковані спільно з програмою DOBRE, відвідати різні локації: кімнату матері і дитини, об лаштовану у амбулаторії загальної практики сімейної медицини, молодіжний центр, кооператив пасічників, Петрівський будинок культури та креативний простір «Наша кухня». Обговорити питання розвитку громад з працівниками виконавчого комітету Миколаївської сільської ради, зустрітись з сільським головою Віктором Одоєвцевим, секретарем сільської ради Тетяною Лисюк, поспілкуватись щодо особливостей написання проектів з проектним менеджером громади Мариною Звірько.

Протягом другого дня представники нашої громади доєднались до вело форуму «Велорух єднає громади», маршрут якого пролягав через населені пункти громади. Так у Дмитрівці ми стали учасниками відкриття місцевого етнографічного музею, побували на природних локаціях в с. Мар’їна Роща та на Горі Рекордів, відвідали презентацію колекції автентичного одягу від місцевої майстрині Валентини Бєлік, познайомились з «герцевськими господинями», переможцями всеукраїнського конкурсу «Неймовірне село України – 2021» з Маломиколаївки та скуштували їхні неперевершені гарбузові цукати.

В цілому поїздка була дуже насиченою, змістовно цікавою та корисною. Як то кажуть в народі: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Дякуємо організаторам поїздки, програмі DOBRE, за надану можливість, а приймаючій стороні – за гостинність і отриманий досвід. Чекаємо на зворотній візит до Лосинівської громади наприкінці серпня!

Захід проходив в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь