A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ЗВІТ ПРО ВИКОНАННЯ ПЛАНУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2021 РОКУ

Дата: 27.09.2021 11:54
Кількість переглядів: 335

Лосинівська об’єднана територіальна громада утворена відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» у грудні 2016 року.  До складу громади входить 20 населених пунктів, об’єднані в 9 старотатів та уентральна садиба смт. Лосинівка.

Фото без опису

 Станом на 01.01.2021 року в Лосинівській громаді налічувалось 9830 чоловік, з них 4300 чоловіків, 5530 жінок, 604 одиноких непрацездатних громадян, 3631 особа пенсійного віку, 682 дитини шкільного віку та 247 дошкільнят. Протягом  І півріччя  2021  року на території громади народилось  4 дітей, померло 124  особи. Укладено  шлюбів  - 4.

Загальна площа території громади станом на 01.01.2021 року 355,6 км. Громада розташована на відстані 30 км. від районного центру м. Ніжин та 6 км. від залізничної станції Лосинівка.

Зайнятість населення: станом на 01.01.2021 року в Лосинівській громаді 4985 працездатного населення, з них 3414 – працюючого, 889 – офіційних безробітних, 884 особи, які тимчасово виїхали працювати в інші регіони. Основна сфера зайнятості – сільське господарство. Професії, які переважають серед працюючих це освітяни, медичні працівники, підприємці, різноробочі, продавці. Значна частка самозайнятого населення, дохід якого складає виробництво власної сільськогосподарської продукції. На жаль протягом  І півріччя 2021  року в громаді не створено жодного нового підприємства, яке б забезпечило громадян робочими місцями.

     

Стан розвитку інфраструктури. Господарча сфера.

Станом на 01.07.2021 року протяжність мережі автомобільних доріг загального  користування 150 км., з них доріг державного значення 93,2 км., місцевого  значення  85км. Дороги знаходяться в задовільному стані, проте є ділянки доріг, стан яких незадовільний. Протягом першого півріччя 2021 року проведено в громаді  капітальний ремонт  доріг державного значення

 Т-2427 Бобровиця-Ічня (через Терешківку, Галицю, Яхнівку, Світанок).

На  території громади затверджені та функціонували транспортні маршрути районного та міжобласного сполучення.

Перевезення здійснювалось приватними перевізниками, які обираються за результатами конкурсу, який проводила обласна державна адміністрація, а з березня 2021 року проводить Ніжинська районна державна адміністрація. Протягом  першого півріччя 2021 року перевезення пасажирів здійснювалось на маршрутах районного значення Ніжин-Лосинівка (перевізник В.Талалаївська), Ніжин-Шатура (перевізник В.Нагорний). Нажаль рейс Ніжин-Терешківка (перевізник ТОВ «ГраАль») не було відновлено попри звернення як в район так і в область.

За кошти селищної ради здіснювався підвіз громадян до центру громади з сіл: Світанок, Яхнівка, Галиця, Леонідівка, Вікторівка. Підвіз із сіл Терешківка, Шняківка, Сальне, Садове функціонує і на даний час.

Та все ж питання автобусного сполучення потребує вирішення, розробки нових маршрутів з урахуванням усієї території громади та звернення до суб’єкта проведення конкурсів (РДА)  з пропозиціями.

Серед найбільших підприємств, які здійснювали свою діяльність на території громади протягом І півріччя 2021 року є: ТОВ «Агрофірма Лосинівська»; ПП «Агропрогрес»; СТОВ «Рід», Лосинівське споживче товариство; ВТП РСС «Лосинівський хлібокомбінат»;СТОП «Ксенна», ТОВ «Лосинівськиймаслосирзавод»; Відділення АТ «Ощадбанк»; Лосинівська дільниця Ніжинського управління по  експлуатації газового господарства. Основні види продукції, що виробляються підприємствами – сільгосппродукція та продукти харчування.

Торгівельне обслуговування жителів громади у І півріччі 2021 року році 41 магазин, в тому числі споживчого товариства 10, приватні 31. А також базар та два торгівельні майданчики. Працювала розвізна торгівля продуктами першої необхідності та засобами гігієни.

Протягом першого півріччя 2021 року протипожежну безпеку на території громади забезпечували дві місцеві пожежні охорони смт.Лосинівка 11 працюючих та с.Галиця 6 працюючих. Здійснили загалом 24 виїзди на пожежі: в приватному секторі 12, по території громади11, 1 виїзд на пожежу в лісі. Зібрано добровільних внесків громадян на підтримку Пожежної охорони  в розмірі 5490грн. Витрачено коштів на утримання з місцевого бюджету 378813грн.на заробітну плату, 5700грн. енергоносії, 11538грн. паливо-мастильні матеріали.

Послуги з водопостачання в громаді надають три підприємства, це - КП «Промінь» та КП «Світанківське»  Лосиніввської селищної ради та ВТП РСС «Лосинівський хлібокомбінат». По населеним пунктам громади (крім смт.Лосинівка та с.Світанок) водою користуються з криниць та самопобудованих свердловин.

КП «Світанківське» обслуговує близько ста абонентів.

За перше півріччя піднято 3100м2 води та отримано дохід в сумі 26600грн.

Всі виручені кошти витрачаються на податки та енергоносії.

КП «Промінь» Лосинівської селищної ради

Обслуговує  - 630 домогосподарств

Протяжність водопровідних мереж – 21км. На водопровідній мережі встановлено 3 пожежні гідранти.

Піднято води за 1 півріччя 2021р – 20,5 тис.м3 на суму  287,0тис.грн з

Отримано дохід за послуги водопостачання – 160,1 тис.грн

Сплачено за:

-  ел.енергію  - 84,1тис.грн.

- бактеріологічний аналіз води – 4,4тис.грн.

Сплачено податків: на загальну суму 57,6 тис.грн

9. Сплачено ЄСВ 22%  - 48,2тис.грн

Також отримано дохід  від надання послуг:

  • Лосинівський с/раді  - 233,8тис.грн
  • Агрофірма Лосинівська – 1,0тис.грн

На загальну суму  234,8 тис.грн

Водовідведення  - 4,2тис.грн

Утримання торгових місць – 13,7тис.грн.

Збиток за 1 півріччя 2021р  - 13,1 тис.грн

КП «Благоустрій»

Отримано доходу від надання послуг – 254,2тис.грн

Сплачено податків -  21,4тис.грн

Сплачено ЄСВ 22% - 24,2тис.грн

Збиток за1 півріччя  2021р – 27,5тис.грн

КП Промінь

 За 1 півріччя 2021 року  підприємство надало послуг з благоустрою на загальну суму 233,8тис.грн

В тому числі: випилювання парослі та аварійних дерев, прибирання сміття, послуги трактора, різні послуги, скошування трави

КП Благоустрій

Надано послуг за1 півріччя  2021р на загальну суму 254,2тис. грн

В тому числі: вирубування парослі, подрібнення гілок, прибирання сміття, викошування трави, послуги з автоперевезення – 86,9 тис.грн, різні послуги.

Протягом першого півріччя 2021року в закладах та установах громади були проведені наступні роботи  за сприяння депутатів:

- проведено косметичний ремонт та відкрито кімнату денного стаціонару в Лосинівській амбулаторії ЗПСМ (Топольський В.М.)

- встановлено опалювальний котел та замінене систему опалення в адмінприміщенні  Галицькогоького  старостинського округу (Макаренко Г.Г.);

- проведено косметичний ремонт фасаду адмінбудівлі  Сальненського старостинського округу (Чуприна М.Г.);

-встановлено станцію телефонного зв’язку  с.Сальне (Чуприна М.Г.)

-  розпочато ремонт сходів та фасаду в ЗДО «Сонечко» (____).

Крім того:

- проведено косметичний ремонт в приміщенні Шатурського клубу;

- замінено двері на евакуаційному виході Лосинівської селищної ради;

- проведено капітальний ремонт та закуплено меблів  для приміщення «Поліцейської станції», яка була відкрита в лютому 2021р.;

- за сприянням селищного голови в приміщенні селищної ради встановлено банкомат, яким користутуються не лише жителі Лосинівської, а й сусідніх громад. 

- підписані договори про встановлення засобів дистанційної передачі даних в Сальненській школі, дитячому садку «Сонечко», в адмінприміщенні Лосинівської селищної ради на суму відповідно 49тис.грн., 56тис.грн.,18тис.грн.

- закуплено матеріалів та фарб для поточного ремонту по всіх закладах освіти;

ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Протягом І півріччя 2021 року Лосинівська територіальна громада

активно співпрацювала з програмою DOBRE  («Децентралізація приносить кращі результати та ефективність», що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID).

           В рамках співпраці розпочато реалізацію проектів:

- «Швидкий грант» (створення інформаційно-дозвіллевих прсторів в сеоах Галиця та Перемога) загальна сума фінансування – 349 тис. 412 грн., внесок громади – 107.50. Станом на звітну дату зроблено ремонти в кімнатах старостатів, завершується закупівля меблів та оргобладнання.

- «Молодіжна робота» - (Створення пересувного мобільного кінотеатру). Загальна сума фінансування 248 тис.грн., внесок громади 37,600 грн.). Подана та затверджена заявка, проводиться тендер на закупівлі.

         Також в рамках програми громада працює по підготовці Програми місцевого економічного розвитку, Програми удосконалення пріоритетної послуги, Стратегії громади.

        Розроблено Дорожню карту щодо покращення спроможності органів управління громадою, розроблено та затверджено рішенням сесії селищної ради ряд документів з управління активами (комунальне майно, земля). Працюємо над проектом Положення про Бюджет участі. Консультантами Програми проведено детальний аналіз та зроблено оцінку тендерної закупівельної діяльності та фінансової діяльності селищної ради, надані практичні рекомендації щодо виправлення недоліків.

        Працівники селищної ради, депутати, члени виконкому взяли участь у більш ніж 20 різних тренінгах, онлайн-семінарах з різних напрямків роботи.

 

Соціально-гуманітарна  сфера

Освіта.

        Станом на 01.01.2021 у комунальній власності Лосинівської селищної ради  перебувають 7 закладів загальної середньої освіти, 2 заклади дошкільної освіти (ЗДО «Сонечко», ЗДО «Барвінок»), центр дитячої та юнацької творчості,  міжшкільний  навчально-виробничий  комбінат . Загальна кількість здобувачів освіти в закладах загальної середньої освіти становила 654.

Загальна кількість вихованців закладів дошкільної освіти становила 136, із них, вихованці дошкільних підрозділів НВК: 48

Кількість працюючих педпрацівників: 164, із них сумісників- 15.

Відповідно до «Комплексної програми сприяння розвитку творчої особистості  вчителя та учня на 2021рік», затверджено коштів: 52 тис.грн, використано: Святковий захід до Дня захисту дітей («Зірковий променад») 3160 грн; премія учню-переможцю МАН (1000 тис.грн.) та вчителю наставнику(2000 грн)

У 2021 році із 34-х випускників закладів загальної середньої освіти громади 85% склали ЗНО. Середній бал складання випускниками ЗНО склав 130,0. 200 балів не отримав жоден випускник.

У 2020/2021н.р. здобувачі освіти Лосинівської селищної ради у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 участі у II етапі олімпіад із навчальних предметів участі не брали.

МАН – обласний етап – один диплом І ст. (Дмитро Руденко, 11- класник Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів) та регіональний диплом ІІ ст. (Дмитро Руденко, 11- класник Лосинівської ЗОШ І-ІІІступенів.

 

На базі Лосинівського МНВК у 2020/2021 н.р навчалися 7 груп де здобували проф-тех освіту 67 здобувачів освіти Лосинівської та Талалаївської ТГ

Вихованці комунального закладу позашкільної освіти «ЦЕНТР ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ» стали неодноразовими переможцями обласних та міжрегіональних змагань та конкурсів.

 

Відповідно до «Програми розвитку та удосконалення харчування учнів у закладах загальної середньої та дошкільної освіти громади» потреба на 2021 рік на харчування дітей складала: 1714738,2 грн., з них 973634,72 грн. місцевий бюджет.

Використано за програмою:

  • по закладах  загальної середньої освіти: 186 989 грн
  • по закладах дошкільної освіти (Галиця, Лосинівка): 56 986 грн.

 

Харчування здобувачів освіти в ЗЗСО: 1-4 класи – 235 здобувачів освіти (харчування за кошти місцевого бюджету), 5-11 класи – 161 здобувачів освіти, з них діти сироти та діти позбавлені батьківського піклування – 4 , діти з малозабезпечених сімей –3; діти, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи – 9; діти, батьки яких мобілізовані, загинули в зоні АТО – 19; діти, вимушених переселенців – 2; діти-інваліди – 4 (дані категорії звільнені від оплати за харчування на 100%); діти з багатодітних сімей – 72 (звільнені від оплати за харчування на 50%).

Вартість харчування – 10 грн. (без батьківської доплати), діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування – 17.5 грн.

Харчування вихованців в ЗДО «Сонечко» та НВК (дошкілля): ЗДО «Сонечко» 69 вихованців, ясельна група(вартість харчування 22,5 грн., з них 11,5грн. місцевий бюджет, 11 грн. батьківська доплата), вихованці з багатодітних сімей – 3 (харчування 22,5 грн. з них 17 грн. місцевий бюджет, 5,5 грн. батьківська доплата); дошкільна група вартість харчування 27 грн., з них 12 грн. місцевий бюджет,15 грн. батьківська доплата, 12 вихованців з багатодітних сімей(вартість харчування 27 грн., з них 19,5 грн. місцевий бюджет, 7,5 грн. батьківська доплата).У  ЗДО «Барвінок» 20 вихованців, вартість харчування 22 грн., 12 грн. місцевий бюджет, 10грн. батьківська доплата, вихованців з багатодітних сімей 4 (вартість харчування 22 грн., 17 грн. місцевий бюджет, 5 грн. батьківська доплата).

В НВК (дошкілля) 48 вихованців, вартість харчування 22 грн., з них 12 місцевий бюджет, 10грн. батьківська доплата; вихованці з багатодітних

сімей – 11 (вартість харчування 22 грн., з них 17грн. місцевий бюджет, 5грн. батьківська доплата); вихованці, вимушених переселенців – 2 (вартість харчування 22 грн. місцевий бюджет), вихованці з малозабезпечених сімей – 1 (вартість харчування 22 грн. місцевий бюджет), дитина позбавлених батьківського піклування – 1 (вартість харчування 22 грн. місцевий бюджет).

 

У першому півріччі 2021 року до освітніх закладів  Лосинівської ТГ підвозилось 222 здобувачів освіти , що становить 100%. Для підвозу було задіяно п’ять шкільних автобусів. Підвіз здійснювався відповідно до Місцевої програми «Шкільний автобус» на 2021 рік  до:

Сальненського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ступенів – 37(учнів), 5(вихов.);

Лосинівської ЗОШ І ступенів – 2(учні);

Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – 51учень;

Перемозький ЗЗСО – 42(учнів),10(вихов.);

Світанківський ЗЗСО – 15(учнів);

Галицький ЗЗСО – 40(учнів), 20(вихов.).

Затверджено за програмою: 563, 0 грн, Використано (на д/п 200 000 грн)

СПОРТ

У першому півріччі 2021 року у зв’язку з карантином проведення спортивних заходів було обмежено. В літній період проводився чемпіонат Ніжинського району серед шкільних команд з волейболу за участю команд нашої громади. Лосинівська команда хлопців виборола чемпіонство у 2021 році.

   Всі змагання, які довелося провести, відбувалися з дотриманням карантинних обмежень. На початку календарного року на сесії Лосинівської селищної ради прийнята програма «Розвитку фізичної культури і спорту Лосинівської ТГ на 2021 рік». По даній програмі був закладений загальний обсяг фінансових ресурсів у розмірі 200 тис. грн. Кошти передбачались:

  • на організацію та проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів для різних верст населення;
  • на проведення змагань серед здобувачів освіти, спартакіад (проїзд, добові);
  • на проведення спортивних ігор селища і ТГ в цілому;
  • виплату за зайняті призові місця (А.Гавриш);
  • оплату праці тренерів-викладачів;

Використано по програмі– 3695 грн.(відряджувальні: змагання з важкої атлетики, м.Славутич)

Команда з Лосинівки вийшла переможцем у змаганнях «Зимовий кубок Ніжинського району з міні-футболу». В лютому 2021 р. в спортивному залі Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проводився волейбольний турнір серед молоді громади, в яких перемогла молодь з Лосинівки.

Останні роки були теплими, без снігу і зимові змагання  проводити було важко, але зима 2021 року видала сніжною, тому проводилися лижні перегони, в яких брали участь і доросле населення і школярі. Були запрошені спортсмени із сусідніх громад. В організації змагань відчувалася підтримка селищного голови Анатолія Стрільця.

З 12 по 17 квітня 2021р. відбувся Чемпіонат України з важкої атлети в м. Славутич. Здобувачі освіти Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. разом з вчителем В.Могильним приймали участь у змаганнях. Дана команда достойно виступила і на Чемпіонаті області 19 червня цього року. Ця команда запрошена на змагання з важкої атлетики до м.Скадовськ у липні місяці.

По можливості, з дотриманням карантинних вимог відбувались турніри з волейболу та міні-футболу серед здобувачів освіти. Всі змагання були висвітлені спеціалістом відділу Н.Гавриш.

Спортсмен нашої громади Анатолій Гавриш, отримав перемоги у ряді змагань, що проводились на рівні України.

До Міжнародного дня шахів було організовано турнір на першість із шахів «Хто ти, кращий шахіст?», де призові місця здобули лосинівчани.(Чоловіки: Євгеній Яременко, жінки: Віта Макобрей).

Крім згаданих програм в Лсинівській селищній раді затверджені ряд програм:

- Комплексна програма підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми в Лосинівській територіальній громаді  на 2021-2022 роки. Затверджено: 20 тис. грн.

- ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА  Лосинівської територіальної громади  з національно-патріотичного  виховання  на 2021рік.  Затверджено: 30 тис. грн.

- ПРОГРАМА  оздоровлення та відпочинку дітей  Лосинівської територіальної громади на 2021 рік. Затверджено: 230 тис. грн.

- Цільова програма «Молодь Лосинівської територіальної громади» на 2021 рік. Затверджено: 20 тис. грн. ,

Кошти по яких не використовувались

КУЛЬТУРА

     З початку 2021 року культурні   послуги   населенню   громади  надавали  2 Будинки культури, 10 сільських клубів, 13 сільських бібліотек та 1 клуб-бібліотека. 2 сільських клуби знаходяться  в аварійному стані.

    При Лосинівському БК працювала Лосинівська філія Вертіївської школи мистецтв (відділення хореографії).

    В закладах культури створені колективи художньої самодіяльності:

  1. Народний жіночий вокальний ансамбль «Горлиця» Лосинівського Будинку культури;
  2. Народний ансамбль народної пісні «Душі криниця» Лосинівського Будинку культури;
  3. Народний аматорський  вокальний  родинний ансамбль «Берегиня» Шняківського сільського клубу
  4. Троїсті музики Лосинівського Будинку культури
  5. Аматорський  фольклорний  ансамбль «Терешків’янка » Терешківського сільського клубу
  6.  Аматорський  вокальний  ансамбль «Пісенна скарбниця» Сальненського сільського клубу
  7. Аматорський  вокальний  ансамбль «Галичанка» Галицького Будинку культури
  8. Аматорський  вокальний  ансамбль с.Світанок, с.Яхнівка

      За  звітний  період  була проведена  низка   урочистих  та культурно-масових заходів, а саме: День Соборності України, День пам’яті героїв Крут, День  всіх закоханих, День Героїв Небесної Сотні, 150-річчя з  Дня народження Лесі Українки, Міжнародний жіночий день, 207 річниця від  Дня народження Т.Г.Шевченка, День Чорнобильської трагедії, День пам’яті та примиреня та  День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, День Матері, День вишиванки, День захисту дітей , 150-річчя з дня народження Василя Стефаника, Міжнародний День сім’ї, День Батька, День медичного працівника, Свято Івана Купала,День Конституції України, Міжнародний День торта,  Дні сіл Данина і Шняківка.

      Всі заходи висвітлювались на сторінці в мережі фейсбук, а 10 з них  на YouTube каналі.

      Народний аматорський вокальний ансамбль народної пісні «Душі криниця» Лосинівського БК в 2021 році брали участь в онлайн фестивалях та конкурсах: Диплом III ступеня Національного Чемпіонату з Фольклору «Eourofolk-Україна 2021» Таланти 21 століття м.Одеса; Диплом II  ступеня X Обласного фольклорного фестивалю-конкурсу ім.Василя Полевика м.Чернігів; Участь у Міжрайоному фестивалі гумору та сатири «Сміхалиця-2021» с.Журавка .

     Родинне тріо Потильчак  Лосинівського  БК стали   лауреатами   I премії Міжнародного фестивалю українських мистецтв «Діаманти роду - 2021» м.Київ – м.Сан –Франциско.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Медичну допомогу на  первинному  рівні  в громаді протягом  І півріччя  2021  року надавали Лосинівська  та  Галицька амбулаторії  ЗПСМ при яких працюють 14 фельдшерських пунктів, що утримуються  повністю коштом місцевого бюджету.

В Лосинівській амбулаторії працює 8 лікарів: 3 сімейних, 2 терапевти та на 0,75 посади вузькопрофільні спеціалісти - гінеколог, невропатолог та хірург. Останні також утримуються повністю коштом місцевого бюджету.

В Галицькій   амбулаторії  працює  1 сімейний  лікар.

На утримання закладів первинної ланки за І півріччя 2021 року  з селищного бюджету витрачено 800 000,00 грн.

Вторинну медичну допомогу протягом  І півріччя  2021 року  жителі громади отримували в КНП «Ніжинська ЦРЛ» - проліковано 467  жителів громади (у січні – 68,у лютому – 122, у березні – 121,у квітні – 74, у травні – 28,у червні – 54).. Також протягом року в приміщенні Лосинівської амбулаторії працював стоматологічний  кабінет від КНП «Ніжинська ЦРЛ».   На звітну дату розпочав роботу і флюорографічний  кабінету, який, щоправда потребує додаткових фінансових вкладень на ремонт обладнання та приміщення.

На підтримку КНП Ніжинська ЦРЛ у І півріччі 2021 року  виділено 252 000,00 грн.

Протягом  І півріччя  2021  року в селищній раді діяла програма «Цукровий діабет» по якій виділялись кошти для відшкодування за інсулін. Всього по програмі використано 141 946,24  грн., з них коштів бюджету громади 63 275,89  грн.

На пільгове  медичне обслуговування  осіб, які постраждали  внаслідок  Чорнобильської  катастрофи  на І півріччя  2021 року  закладено  14 700,00 грн., використано 5 228,23 грн.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

У  І  півріччі  2021 року  в Лосинівській селищній раді діяли наступні соціальні програми:

  1. «Програма соціального захисту населення» - загальний обсяг фінансування якої склав  82 200 грн., з них :
  • 30 000 грн.- виплата  матеріальної  допомоги  сім’ям  загиблих  військовослужбовціів  та  сім’ям  загиблих  при  проходженні  військової  служби ( 5 сімей-1000 грн. на сім’ю  щомісячно);
  • 34 200 грн. – виплата  одноразової  матеріальної допомоги  учасникам ліквідації  аварії  на ЧАЕС;
  • 18 000 грн. - виплата  соціальної стипендії  майстру спорту  в  розмірі 3000 грн. на місяць.
  1. «Програма по відшкодуванню витрат організаціям-постачальникам за надані комунальні послуги членам сімей загиблих військовослужбовців на 2021 рік» — загальний обсяг фінансування якої склав 10 280,42 грн.
  2.  «Програма фінансування призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами) та компенсації фізичними особами, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» — загальний обсяг фінансування якої склав 23 065,50 грн.
  3.  «Програма відшкодування витрат за послуги зв’язку пільговим категоріям громадян» . Відшкодування коштів по даній програмі в 1 півріччі 2021 року не здійснювалося.
  4.  «Програма по відшкодуванню витрат за надані пільги особам з інвалідністю по зору I та II групи в частині абонентної плати квартирних телефонів». Відшкодування коштів по даній програмі в 1 півріччі 2021 року не здійснювалося.
  5.  «Програма відшкодування витрат на пільгові перевезення окремих категорій громадян, що проживають по Лосинівській територіальній громаді». Відшкодування коштів по даній програмі в 1 півріччі 2021 року не здійснювалося;
  6. Комплексна Програма «По турботі  та  захисту  літніх  людей»  на  2021 рік. Відшкодування коштів по даній програмі в 1 півріччі 2021 року не здійснювалося.

          Соціальну допомогу одиноким громадянам похилого віку надавав Центр надання соціальних послуг в якому працює 31 соціальний робітник, в яких на обслуговуванні було 302 підопічних. Працював протягом I півріччя 2021 року і соціальний гуртожиток, в якому перебуває станом на 01.07.2021р. 5 підопічних.

          Виконавчим комітетом селищної ради ведеться облік груп населення, які потребують соціальної підтримки, зокрема, учасників АТО ООС – 65 чоловік, афганці – 23, інваліди війни – 2, інв. армії – 1, чорнобильці – 89, ВПО – 20 родин, в яких 20 дітей.

Облік кількості отримувачів субсидій та адресних соціальних допомог не вівся, так як їх облік протягом року здійснює управління соціального захисту населення Ніжинської РДА за допомогою відповідних баз даних.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь