A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ЛОСИНІВСЬКА ТГ РОЗПОЧАЛА РОБОТУ НАД ПЛАНОМ УДОСКОНАЛЕННЯ ПОСЛУГИ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 13.01.2022 14:59
Кількість переглядів: 288

Рішенням 14 сесії Лосинівської селищної ради 8 скликання від 18.11.2021 року було затверджено другу пріоритетну послугу «Послуга первинної медичної допомоги», яку обрали жителі нашої громади та склад робочої групи по розробці плану щодо її удосконалення.

Фото без опису

12 січня 2022 року робоча група зібралась на своє перше засідання.

Селищний голова, Анатолій Стрілець, він же і координатор робочої групи, розпочинаючи засідання наголосив на серйозності та важливості роботи. Адже послугу «первинної медичної допомоги» визначили пріоритетною 75% опитаних мешканців громади. Щоправда і рівень задоволення якістю цією послуги також досить високий – 60%, проте це не означає що нам не потрібно її покращувати. Тому завдання робочої групи  -  розробити план удосконалення послуги та забезпечити його виконання. Робоча група сформована із працівників виконкому селищної ради, депутатів, старост, медичних працівників та представників громадськості. Також до її роботи можуть долучатись всі бажаючі, хто має бачення покращення надання послуги первинної медицини в громаді.

Під час першого засідання було здійснено діагностику стану надання послуги, проведено SWOT- аналіз, тобто визначені внутрішні сильні та слабкі сторони, визначено зовнішні можливості та загрози.

Серед сильних сторін, учасники групи вказали: наявність установи Центр ПМСД та пристосованих приміщень, який нам переданий у комунальну власність, кадровий потенціал, компактність громади. Серед слабких сторін виділили недостатню матеріально-технічну базу та фінансування, незадовільне транспортне сполучення, старіюче, маломобільне населення, відсутність стимулювання для молодих медичних працівників.

         Зовнішні можливості, які ми можемо і повинні активно використовувати це державні субвенції та програми, міжнародні гранти, підтримка спонсорів та меценатів, міжмуніципальне співробітництво.

      Зовнішні загрози, які маємо враховувати – це війна в Україні, епідемія COVID,  енергетична криза, екологічна ситуація, від’ємна демографічна ситуація, недосконалість чинного законодавства, яке не враховує особливості сільських територій, відтік кваліфікованих кадрів за кордон.

        Учасники групи працюватимуть над завданнями і між засіданнями, адже їм потрібно визначитись з проблемними питаннями, які обговоримо на наступному засіданні та визначимо стратегічну і операційні цілі нашого Плану.

       Консультаційно-методичну допомогу у розробці Плану нам також надають консультанти Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID).

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь