A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

В ЛОСИНІВСЬКІЙГРОМАДІ ВІДКРИТО АГЕНЦІЮ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ З КОВОРКІНГ- ПРОСТОРОМ

Дата: 28.01.2022 17:10
Кількість переглядів: 342

Вже більше року Лосинівська громада активно співпрацює з програмою DOBRE – Децентралізація Приносить Кращі Результати та ефективність, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку. За сприяння Програми реалізовано проект створення  Агенції місцевого розвитку з коворкінг- простором, урочисте відкриття якого відбулося сьогодні.

Участь у відкритті взяли: голова Лосинівської селищної ради Анатолій Стрілець, заступник селищного голови Оксана Мелашенко, старший директор міжнародної організації Глобал Ком’юнітіз , яка є виконавцем Програми «DOBRE»  по регіонах Азії Близько-Східноєвропейських регіонах, Східній Європі Джерома Сігамані, регіональна директорка Програми  «DOBRE» по  Чернігівській області Наталія  Сафронова, програмний офіцер Програми «DOBRE» Ілля Лісогор,  начальник Ніжинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області Геннадій Тараненко, заступник директора Ніжинський міськрайонний центр зайнятості Ігор Приходько а також представники місцевого бізнесу.

Агенція місцевого розвитку – це комунальна установа, мета якої: створення умов для місцевого економічного та інфраструктурного розвитку громади, підвищення інвестиційної привабливості та залучення зовнішнього фінансування.

Оскільки пан Сігамані вперше в Україні і Лосинівська громада-це перша громада  яку він відвідав, ми зустріли гостей з гостинністю запашним короваєм.

В офіційній частині привітань селищний голова зазначив: «Це вже четвертий проект, який ми реалізуємо спільно з Програмою  DOBRE. До того ж ми протягом 2021 року тісно співпрацювали  з програмою і у напрямку консультативно-методичної та правової допомоги. Ідею створення Агенції нам подали місцеві підприємці, адже в громаді є потенціал, є активні, зацікавлені люди які хочуть будувати і розвивати власний бізнес, а разом з цим і громаду. Як керівник громади я чітко розумію що розвиток її економіки повинен базуватися на співпраці з бізнесом. Бо це і робочі місця і наповнення бюджету, і залучення інвестицій, і розвиток інфраструктури. Питання про відкриття було винесено на сесію, депутати підтримали ідею відкриття агенції і сьогодні ми маємо установу, яка забезпечуватиме співпрацю між владою, бізнесом і громадою». 

Звертаючись до всіх присутніх пан Сігамані відмітив, що: «Сьогодні ми кидаємо маленьке насіння, малесеньке зерно, і я впевнений, що згодом ми побачимо велике дерево. І ми знаємо, що це ваша ідея, яку ви втілили, яку ви реалізуєте, і я впевнений ми побачимо результати, як ця ідея принесе свої плоди, допоможе місцевому бізнесу і взагалі місцевій громаді жити. Чудова ідея. Величезні компанії, проекти починалися з думки. Усі ми спільними зусиллями будемо дбати про це дерево, поливати його, давати йому добрива і побачимо, як дерево виросте принесе плоди, якими ми скористаємося. Наш внесок був не великий ми запалили маленький вогник і я знаю, що цей вогник горітиме і освіщатиме і стане великою подією, великим проектом, який набуде великого значення майбутнього. Мені приємно, що ми стали частиною вашого великого бачення».

Працівники виконавчого комітету презентували громаду, результати співпраці та розповіли чим буде займатися агенція і чим вона буде корисна для діючого бізнесу  і тих мешканців громади, які захочуть у майбутньому відкрити власну справу.

Своїм бачення щодо Агенції поділилась регіональна директорка Програми «DOBRE» Наталі Сафронова та член робочої групи з місцево-економічного розвитку, один з ініціаторів створення Агенції, фермер Іван Ярина.

Привітали Лосинівську громаду з відкриттям Агенції і начальник Ніжинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області Геннадій Тараненко та заступник директора Ніжинський міськрайонний центр зайнятості Ігор Приходько.

Після офіційної частини присутні представники бізнесу мали змогу за «круглим столом» обговорити питання з представниками  ДПІ та Центру зайнятості.

Графік роботи Агенції

Понеділок-п’ятниця: 8:00-17:00

Субота-неділя: вихідні дні

Ми вдячні нашим партнерам за підтримку ідей та задумів з розвитку Лосинівської громади, за практичну допомогу по їх втіленню в життя.

*******************

Захід проходив в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID).

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь