A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ ТА НС

Дата: 29.11.2022 10:12
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

28 листопада 2022 року під головуванням селищного голови Анатолія Стрільця, було проведено засідання  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  Лосинівської селищної ради на якому розглядалися наступні питання:

  1. Про роботу закладів освіти Лосинівської ТГ в умовах розповсюдження захворювань на ГРВІ та COVID – 19.
  2. Про забезпечення громадського порядку,  безпеки громадян та діяльність об’єктів життєзабезпечення населення в умовах воєнного стану.
  3. Про організацію підготовчих заходів в громаді  у разі повної відмови об’єднаної енергосистеми  України.

В.о. начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту  Наталія Гавриш, зазначила, що стрімко зростає рівень захворюваності на ГРВІ серед здобувачів освіти  та педагогічних працівників. Станом на 28.11.2022 року  у Шатурській гімназії – 64% хворих (25 учнів),  Сальненський ЗЗСО – 80 % хворих (25 учнів),  ЗДО «Сонечко» – 10 хворих дітей з 32. 

За результатом обговорення щодо роботи ЗЗСО Лосинівської  територіальної громади, комісія вирішила: для здобувачів Сальненського ЗЗСО та Шатурської гімназії з 28.11.2022 року  оголосити карантин до часу, коли показник захворюваності становитиме менше 20 % .

По другому та третьому питання обговорювали стан готовності безпеки громадян та діяльності об’єктів життєзабезпечення населення громади в умовах воєнного стану та організаційні заходи у разі повної відмови об’єднаної енергосистеми України.

      В Лосинівській громаді наразі діє 15 найпростіших укриттів, 10 з яких для учасників освітнього процесу, 5 – для населення громади. Готується укриття для відвідувачів ЗДО «Барвінок» в с. Галиця. Проте всі укриття потребують дооснащення відповідно до вимог чинного законодавства. Саме на цьому було наголошено на засіданні та поставлені конкретні завдання. З переліком укриттів можна ознайомитись на офіційному сайті громади у рубриці «Мобілізаційна робота та цивільний захист».

      На сайті громади та офіційних сторінках в мережі ФБ постійно оновлюється інформація щодо цивільного захисту населення, розміщуються пам’ятки для населення як  поводити себе в надзвичайних ситуаціях.

     В громаді створено «Пункт незламності», який розташований в смт. Лосинівка, вул. Троїцька, 90 ( Лосинівський центр ПМСД, лікарня), де можна зарядити телефони, погрітися, випити гарячого чаю в разі тривалого (більше доби) відключення електроенергії в населених пунктах громади. Також при старостатах будуть розгорнуті пункти обігріву.  В таких пунктах планується встановлення пічок для обігріву. Проблемним залишається питання придбання генераторів.

    Опрацьовується питання забезпечення роботи водонапірних свердловин  в разі відсутності електроживлення та забезпечення населення питною і технічною водою. На сайті розміщене звернення до жителів громади щодо створення запасів води, адже навіть при підвозі води, в разі тривалого відключення електроенергії, забезпечити кожного мешканця  і в такій кількості, як вона споживалась в сприятливих умовах, буде неможливо. Тому давайте попіклуємось кожен про себе вже зараз.

      Соціальними робітниками, старостами відпрацьовується механізм забезпечення одиноких осіб похилого віку, людей з інвалідністю продуктами харчування, ліками в разі тривалих перерв в роботі закладів торгівлі та аптек.

      Усім відповідальним особам надані відповідні доручення до негайного виконання. Також прохання долучитись до інформування населення депутатів селищної ради та членів виконкому.

     Більш детально з протоколом засідання можна ознайомитись на сайті громади в рубриці «Дорадчі органи» - «Комісія ТЕБ та НС» - «2022 рік» «Протокол 13»

ПРОТОКОЛ № 13 ЗАСІДАННЯ

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь