A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ЯК УБЕЗПЕЧИТИ СЕБЕ ТА ДІТЕЙ В ТЕМНУ ПОРУ ДОБИ НА ДОРОЗІ

Дата: 29.11.2022 12:43
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

Безпека – головний принцип, якого обов’язково необхідно дотримуватись при дорожньому русі. Він обов’язковий не лише для водіїв автотранспортних засобів, але і для усіх учасників дорожнього руху.

Вже місяць наша область вимушено обходиться без вуличного освітлення. Російські атаки пошкодили українську об'єднану енергосистему, і тепер доводиться економити на всьому. Пересуватися вулицями  стало набагато складніше.

Як відомо, осінньо-зимовий період - далеко не найкращий час для водіїв і пішоходів. З настанням осені темніти починає раніше, видимість на дорогах помітно погіршується, в результаті аварій стає більше і все частіше під колеса автомобілів потрапляють пішоходи.

Це обумовлено тим, що помітити людину, не позначену елементами, що відбивають світло, яка переходить проїжджу частину, або йде по узбіччю, досить складно. Згідно з правилами дорожнього руху, в темну пору доби пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні виділяти себе, за можливості - світлоповертальними елементами. Якщо вони цього не роблять, це вважається адміністративним правопорушенням, за яке передбачений штраф у 255 гривень.

За несприятливих погодних умов у такому одязі, людину буде помітно на відстані 130-150 метрів, в той час, як людину у темному одязі помітно лише на 25-50 метрів.

Шановні учасники дорожнього руху! Переглянете свою поведінку на дорозі, подбайте про власну безпеку та безпеку своїх дітей. Вдягайтесь помітно. Будьте відповідальними пішоходами. Бережіть себе і своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь