Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

НЕ ПАЛІТЬ СУХУ ТРАВУ

Дата: 22.03.2023 10:58
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

З початком весни, прийшли і теплі погожі дні. Люди стали наводити лад на присадибних ділянках, городах, тощо. У зв’язку з цим  збільшується кількість пожеж в екосистемах, що ставить під загрозу життя та здоров'я людей, а також руйнує природні багатства нашої країни.

Прикро, що деякі громадяни нехтують правилами пожежної безпеки і цим не лише додають роботи рятувальникам, а й шкодять довкіллю. Через чиюсь необачність невеликий вогник переростає у неконтрольовану пожежу, в якій гине все живе: від рідкісних рослин та комах, до птахів і звірів. І це вже не говорячи про їдкий дим, яким ми змушені будемо дихати зі шкодою для здоров’я.

Не знищуйте природу, нашу екосистему, не наражайте на небезпеку наших людей та їх майно, не додавайте зайвої роботи рятувальникам, військовим і правоохоронцям, які мають її й так достатньо під час війни!

Самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена, як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Нагадуємо, що відповідно до ст. 77 КУпАП, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах накладаються штрафи на громадян від 1530 до 4590 грн. Самовільне випалювання рослинності або її залишків, відповідно до статті 77-1 КУпАП, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 грн.

Шановні громадяни! Не провокуйте пожежі на відкритих територіях та дотримуйтесь елементарних правил безпеки. Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номерами ️ «101» або

068-77-61-107 - Лосинівська МПО;

097-95-07-738 - Галицька ПСО;

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ТА ГОСТІ НАШОЇ ГРОМАДИ! Перед тим як виникне бажання підпалити суху траву чи сміття подумайте, що ви залишаєте нашим нащадкам. Будьте свідомими!

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь