A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

КОМПЕНСАЦІЙНІ ПРОГРАМИ ДІЮТЬ ДЛЯ РОБОТОДАВЦІВ

Дата: 13.04.2023 12:45
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

 З 29 січня 2023 року набрали чинності зміни до Закону України «Про зайнятість населення», які в тому числі гарантують роботодавцям компенсаційні виплати у різних розмірах за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних.

Саме про це йшлося сьогодні на засіданні «круглого столу», яке відбулося в Лосинівській селищній раді за участю директора міськрайонної філії  центру зайнятості Ігоря Приходька та заступника Олени Гуренко.

Як зазначила Олена Олександрівна: «Роботодавці наразі можуть розраховувати на 3 види компенсації».

Отже, компенсацію ЄСВ роботодавці отримають за працевлаштування одиноких батьків, в тому числі батьків дітей з інвалідністю; осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років; довготривалих безробітних; осіб, стосовно яких згідно із Законом встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення тощо.

Компенсація 50% фактичних витрат на оплату праці надаватиметься за працевлаштування осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій; осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років.

Компенсація 50% мінімальної заробітної плати компенсуватиметься за працевлаштування осіб, віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; осіб, віком до 35 років – на перше робоче місце; осіб, звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.

Ще служба зайнятості пропонує перепідготовку або підвищення кваліфікації працівників, котрі належать до певних категорій, зокрема віком старше 45 років, шляхом отримання ваучера. Гнучкі форми підготовки дозволяють навчатися без відриву від роботи.

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь