Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Адміністративні послуги якісно та зручно: у Лосинівській громаді розпочинає роботу Центр надання адміністративних послуг

Дата: 27.10.2023 15:20
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

 

27 жовтня 2023 року Лосинівська територіальна громада відкрила сучасний Центр надання адміністративних послуг, на який завітали гості. А саме: Народний депутат України Валерій Зуб, заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації – начальник управління бізнес-клімату, споживчого ринку та ціноутворення Світлана Полторацька,  головний спеціаліст відділу адміністративно-територіального розвитку Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації Галина Аніч, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун, начальник відділу економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку Вадим Шелест та представник проєкту PROSTO, експерт проєкту в напрямку інформування і залучення Павло ПУЩЕНКО.

             ЦНАП облаштовано на першому поверсі адміністративної будівлі Лосинівської селищної ради. Громада зробила реконструкцію будівлі відповідно до законодавчих вимог, дотримання яких є необхідним для відкриття сучасного ЦНАПу в кожній українській громаді, спільними зусиллями проведено благоустрій. 

              Центр працює в форматі «єдиного вікна» та «прозорого офісу», дозволяє  вирішити одразу декілька питань в одному місці, доступний для людей з інвалідністю, а також для батьків з дитячими візочками, в приміщенні обладнаний дитячий куточок, вбиральня, облаштовано робочі місця для працівників та куточок з доступом до мережі Інтернет для відвідувачів, скористатися яким може кожен мешканець громади. 

              На виконання ремонтних робіт та підготовку приміщення ЦНАПу депутатами селищної ради згідно рішення 26 (позачергової) сесії Лосинівської селищної ради було виділено 884 тис. гривень з місцевого бюджету.

              Новий Центр забезпечить більш ніж 9 тисяч жителів громади доступом до якісних адміністративних послуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: реєстрація (зняття з реєстрації) місця проживання; послуги соціального характеру; послуги для ВПО, ветеранів та членів їх сімей; земельні питання, реєстрація нерухомого майна; послуги з питань опіки та піклування та інші питання місцевого значення. 

              Наразі затверджений рішенням 27 сесії Лосинівської селищної ради 8 скликання Перелік включає 162 адміністративні послуги. Кожна послуга має свій порядок надання, зафіксований в інформаційній картці у відкритому доступі. Варто зазначити, що затверджений перелік не є сталим – він буде розширюватися згідно потреб мешканців громади, вимог часу та законодавчих приписів. 

              Центр працює з понеділка по п'ятницю з 8:30 до 16:30 години без перерви на обід. Вівторок - до 20:00. Розширений та орієнтований на різні групи громадян графік роботи дозволяє економити час відвідувачам. Також в громаді створено віддалене робоче місце адміністратора в с. Галиця.

              Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру, а також сучасну оргтехніку для облаштування робочих місць надали міжнародні партнери – шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні». Також в рамках партнерства з Проєктом працівники Лосинівської селищної ради пройшли цикл тренінгів, створених українськими та шведськими експертами спеціально для працівників ЦНАП в об’єднаних територіальних громадах, обмінювалися досвідом, а також активно працювали в сфері інформування та залучення населення. 

             Оргтехніку для надання адміністративних послуг також було отримано у рамках Проєкту екстренного реагування на кризові ситуації пов’язані із неспровокованим вторгненням РФ в Україну» від Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID). 

 

          Довідково: Центр надання адміністративних послуг - це єдине приміщення, де можна отримати найнеобхідніші адміністративні послуги у комфортних умовах. 

         Створення та функціонування ЦНАПів регулюється Законом України «Про адміністративні послуги», Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі» від 3 листопада 2020 року № 943-IX, Примірним регламентом центру надання адміністративних послуг затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2023 р. № 588. 

          Центр надання адміністративних послуг Лосинівської селищної ради створено як постійно діючий робочий орган селищної ради, керівництво та координацію діяльності якого здійснює відділ з питань забезпечення діяльності ЦНАП. 

           На сьогоднішній день відділ з питань забезпечення діяльності ЦНАП нараховує 3 штатні одиниці: начальник відділу з повноваженнями адміністратора – Лаврінець Альона Валеріївна, адміністратор – Ющенко Олена Владиславівна, державний реєстратор з повноваженнями адміністратора – Парфентьєв Валерій Павлович. Інші спеціалісти та посадові особи виконавчих органів селищної ради залучені до роботи відділу забезпечення діяльності ЦНАП безпосередньо як суб’єкти надання відповідних адміністративних послуг громадянам.

          З повним переліком послуг та більш детальною інформацією про роботу ЦНАП Лосинівської селищної ради можна ознайомитися на офіційному веб-сайті громади за посиланням: https://losynivska-gromada.gov.ua/administrativni-poslugi-16-52-03-21-02-2022/ 

 

Виконавчий комітет Лосинівської селищної ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь