A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ГОЛОВА ЛОСИНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ПЕРШОМУ ЗАСІДАННІ РАДИ НІЖИНСЬКОГО ГОСПІТАЛЬНОГО ОКРУГУ

Дата: 27.12.2017 17:02
Кількість переглядів: 817

26 грудня 2017 року відбулось перше засідання ради Ніжинського госпітального округу, яке провів начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації Петро Гармаш. 

У засіданні взяли участь 23 члени ради із 24, серед яких голова Ніжинської районної ради Олег Бузун та головний лікар Ніжинської центральної районної лікарні Юрій Солодько.

Нагадаємо, що відповідно до Примірного положення про госпітальний округ, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я від 20.02.2017 № 165 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я від 18.12.2017№1621) метою створення госпітальних округів є сприяння організації та функціонуванню мережі закладів охорони здоров’я у спосіб, що дозволить забезпечити якість і своєчасність надання вторинної (спеціалізованої) та екстреної медичної допомоги населенню, ефективне використання бюджетних коштів.

Для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, а також щодо організації надання медичної допомоги в госпітальному окрузі створюється Госпітальна рада.

Госпітальна рада є дорадчим органом, створеним учасниками госпітального округу для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, а також щодо організації та фінансування медичної допомоги в госпітальному окрузі.

До повноважень Госпітальної ради належать вироблення пропозицій для їх затвердження учасниками госпітального округу щодо трансфертів між бюджетами учасників госпітального округу для фінансування програм вторинної (спеціалізованої) та екстреної медичної допомоги; багаторічного плану розвитку госпітального округу; реорганізації і перепрофілювання закладів, що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу в межах госпітального округу; визначення закладів охорони здоров’я, функціональні потужності яких будуть підвищені до рівня функціональних потужностей БЛІЛ (багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування) першого чи другого рівня; призначення та звільнення керівників закладів охорони здоров’я комунальної власності, що знаходяться в межах госпітального округу; інших питань, визначених рішеннями учасників госпітального округу, які належать до компетенції органів місцевого самоврядування щодо забезпечення надання медичної допомоги в госпітальному окрузі.

Членами Госпітальної ради є представники міст обласного значення, районів, ОТГ, делеговані для роботи у складі Госпітальної ради рішенням відповідних місцевих рад.

Зазначимо, що рада Ніжинського госпітального округу складається із 24 осіб (це члени Госпітальної ради від району/міста даного округу: Бахмацький район – 3, Бобровицький район – 3, Борзнянський район – 2, Ніжинський район – 2, м. Ніжин – 5, Носівський район – 1, та члени Госпітальної ради від об’єднаних територіальних громад: Комарівська – 1, Носівська – 2, Мринська – 1, Лосинівська – 1, Батуринська – 1, Макіївська – 1, Вертіївська – 1).

Рішенням чотирнадцятої сесії Ніжинської районної ради сьомого скликання було затверджено кандидатури до складу ради Ніжинського госпітального округу, якими стали головний лікар Ніжинської центральної районної лікарні Юрій Солодько та голова Ніжинської районної ради Олег Бузун.

Відповідно до Примірного положення про госпітальний округ Госпітальну раду очолює голова, який обирається з числа членів ради на її першому засіданні, а з числа її членів обираються один або два заступника голови та секретар Госпітальної ради на строк її повноважень.

Тож після обговорень у ході першого засідання було запропоновано дві кандидатури на посаду голови госпітальної ради: головний лікар КЛПЗ «Бобровицька центральна районна лікарня» Федір Олексійович Тодоріко і головний лікар КЛПЗ «Ніжинська міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександр Михайлович Костирко. У ході відкритого голосування переважною більшістю голосів головою обрали Федора Тодоріко.

Далі за пропозиціями голови ради було обрано двох заступників. Ними стали головний лікар Ніжинської центральної районної лікарні Юрій Солодько та головний лікар Бахмацької центральної районної лікарні Сергій Чалий.

                                                                                                                                Організаційний відділ Ніжинської районної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь