Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У Лосинівській громаді відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок

Дата: 22.01.2024 11:08
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

 

У серці кожної людини, на кожній сторінці історії, вбитій кожною краплею дощу, у відлунні кожного мрійливого вечора лине біль, що розповідає нам про часи, коли світ стає тихим свідком найбільш важливих і важких моментів. Війна – це не лише холодні цифри на сторінках календаря чи заголовки газет. Це туга, втрачені мрії і невимовне бажання змінити хід історії.

Сьогодні, 22 січня, в День Соборності України, у Лосинівській громаді відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок в пам’ять про загиблих земляків-захисників:

  • Клюйку Владиславу Сергійовичу (31.03.1995 – 18.09.2023)
  • Яременку Сергію Сергійовичу (14.08.1991 – 22.08.2023).

Пам’ятні знаки були встановлені на фасаді Лосинівської школи, де навчалися Захисники.

Мужні воїни втратили найцінніше – власне життя, відстоюючи суверенітет та незалежність України.

На церемонію відкриття прийшли рідні загиблих Захисників України, односельчани, військові,  та представники виконавчого апарату селищної ради.

Зі словами скорботи, вдячності та шани до до присутніх звернувся селищний голова Анатолій Стрілець: «Сьогодні ми відкриваємо дві меморіальні дошки на честь наших земляків, воїнів, жителів нашої громади, випускників Лосинівської  загальноосвітньої школи, кращих синів, братів, друзів, кращих учнів Лосинівської школи Клюйка Владислава Сергійовича та  Яременка Сергія Сергійовича. Всі ми знаємо, пам’ятаємо наших хлопців, воїнів, захисників. Кожному є що сказати гарне і добре про наших хлопців. Біографія у них коротка, але наповнена  всіма життєвими подіями. Хлопці загинули за нас з вами, щоб ми жили, працювали, ходили до школи. Вічна їм пам’ять. Вічний спокій. Слава Ісусу Христу! Слава Збройним Силам України! Слава Україні!»

Всі присутні на заході вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних дощок.

Пам’ятайте, лише об’єднавшись та підтримуючи наших Захисників, наша Перемога настане якнайшвидше, і тоді нам не доведеться зустрічати навколішки наших молодих земляків та оплакувати такі молоді життя, які назавжди відійшли у вічність!

Низький уклін Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. У наших серцях вічно буде жити пам'ять про них. Ми в неоплаченому боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь