A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Наближаємо надання адміністративних послуг Державного земельного кадастру через ЦНАП Лосинівської селищної ради

Дата: 04.03.2024 10:32
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

 

Значну кількість правочинів громадяни можуть здійснити посилаючись виключно на відомості, які надаються у Держгеокадастрі. А отримання витягу про земельну ділянку  – одна з найпопулярніших послуг у сфері земельних відносин. 

Для зручності мешканців нашої громади намагаємось розширити перелік адміністративних послуг у вказаній сфері, співпрацюючи, отримуючи нові знання та безцінний досвід! 

Тож раді повідомити, що 28 лютого 2024 року начальник та адміністратор Центру надання адміністративних послуг Лосинівської селищної ради успішно пройшли стажування у сфері земельних відносин у Головному управлінні Держгеокадастру у Чернігівській області. 

Стажування проводилось державним кадастровим реєстратором Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області з метою набуття професійних знань, умінь та навичок, необхідних для надання відомостей з Державного земельного кадастру (далі - ДЗК) та використання їх у своїй повсякденній роботі на місцях. 

Таке стажування є одним із етапів для отримання доступу спеціалістамм ЦНАПу до відомостей ДЗК та здійснення визначених законодавством заходів щодо підключення до автоматизованої системи Державного земельного кадастру. 

Після здійснення усіх організаційних дій кожен мешканець громади зможе отримати витяг з ДЗК звернувшись до ЦНАПу Лосинівської селищної ради, при чому кошти за надання послуги будуть зараховуатись саме до місцевого бюджету громади! 

Працюємо далі задля надання якісних адміністративних послуг в громаді! 

Довідково:
Витяг з ДЗК  можна отримати по всій території України, незалежно від місцезнаходження земельної ділянки. Витяг видається у день звернення. Його видача займає близько 15 хвилин.
Вартість замовлення витягу з ДЗК встановлюється станом  на 1 січня календарного року та складає 151,40 грн. 
Для отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, що містить відомості з Державного реєстру речових прав додатково сплачується адміністративний збір 70 грн. 
Витяг з  Державного земельного кадастру є дійсним протягом трьох місяців з моменту його видачі, крім витягу наданого для оформлення права на спадщину, що видається спадкоємцям, та витягу, що видається для підтвердження державної реєстрації землі або внесення інших відомостей до реєстру ДЗК, які є безстроковими. Проте, речове право (право власності) на земельну ділянку має бути зареєстроване протягом одного року, з дня отримання витягу з ДЗК про реєстрацію земельної ділянки в кадастрі.
Витяг з ДЗК формується у вигляді електронного документу в форматі pdf, підписи та печатки на витязі не передбачені законодавством, кожен витяг можна перевірити за допомогою QR коду, що зазначено на кожній його сторінці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь