A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лосинівська територіальна громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Завершено громадське обговорення щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Лосинівської територіальної громади

Дата: 25.03.2024 15:19
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

 

Згідно розпорядження селищного голови від 19.02.2024 р. №25 (посилання на розпорядження: http://surl.li/rxgin ) було оголошено громадське обговорення щодо перейменування вулиць та провулків населених пунктів Лосинівської територіальної громади, котре проходило у два етапи:

→ І етап: з 20.02.2024 року по 29.02.2024 року у формі надання письмових та усних пропозицій;

→ ІІ етап: з 01.03.2024 року по 15.03.2024 року у формі громадських слухань за встановленим графіком.

На І етапі обговорень до селищної ради надходили пропозиції та зауваження від громадян стосовно тієї чи іншої назви, котрі були озвучені мешканцям вулиць та провулків, що підлягають перейменуванню.

На ІІ етапі обговорень проводилися громадські слухання із жителями вулиць, котрі підлягають перейменуванню. Саме їх думка стала ключовою у топонімічних змінах. Робочою групою також було підтримано пропозиції мешканців вулиць.

Згідно розпорядження селищного голови № 40 від 21.03.2024 "Про перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Лосинівської територіальної громади" (посилання на розпорядження: http://surl.li/rxgia ) було затверджено нові назви вулиць та провулків населених пунктів Лосинівської громади.

Нагадуємо, що зміни відбуваються відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» від 21 березня 2023 року №3005-ІХ. Даний Закон говорить, що процес перейменування вулиць громади мають завершити до 27 квітня 2024 року. Якщо дана процедура не буде виконана, то повноваження отримає голова ОДА, який є начальником ОВА. У нього буде ще три місяці на те, щоб поставити остаточну крапку в процесі деколонізації в області своїм розпорядженням – з 27 квітня по 27 липня 2024 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь